Šport > Košarka
114 ogledov

Vročica orje ledino: o vstopu v dvorano bodo odločali psi!

Goran Dragić Epa
Moštvo Gorana Dragića se poslužuje nenavadnih prijemov za zajezitev širjenja okužbe s koronavirusom.

Miami Heat je prvo NBA moštvo, ki se bo pri odkrivanju okužbe z novim koronavirusom posluževalo posebej usposobljenih psov.

Vročica namerava na tekmi z Los Angeles Clippers tribune dvorane American Airlines Arena napolniti z 2000 navijači, o vstopu vsakega posameznika pa bodo odločali psi, ki bodo poskušali na podlagi vonja zaznati prisotnost okužbe. 

Psi bodo pred vhodom v dvorano prevohali vsakega obiskovalca posebej, njihov odziv pa bo odločal o tem, kdo lahko oziroma kdo ne sme vstopiti v dvorano. V primeru, da bo pes zaznal okužbo, se bo usedel na tla, nakar bodo pristojni potencialno okuženega gosta pospremili s prizorišča.

Ideja u porabi psov na prvi pogled deluje nenavadno, a študije potrjujejo, da lahko živali z vohanjem človeškega znoja zaznajo prisotnost nekaterih boleznih.

V NBA so trenutno v veljavi strogi ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe, vročica pa bo prva ekipa, ki bo za namen zagotavljanja varnosti uporabila v ta namen izurjene pse.

Če se bo koncept izkazal za učinkovitega, bodo zgledu Miamija bržkone kmalu sledila tudi druga moštva širom ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.