Šport > Košarka
87 ogledov

Prvaki klonili pri eni najslabših ekip, brez Dragića izgubil tudi Miami

Serge Ibaka Profimedia
Miami brez poškodovanega Dragića klonil proti Clippers.

Miami Heat je doma izgubil proti Los Angeles Clippers s 105:109, za močno oslabljene gostitelje pa zaradi poškodbe dimeljske vezi ni igral Goran Dragić. To je bil peti zaporedni poraz podprvakov prejšnje sezone, ki so od lanskega finala izgubili 12, dobili pa šest tekem.

Košarkarji Miamija so sicer prvič po marčevski prekinitvi lige zaradi koronske pandemije odigrali pred navijači, okrog 1500 jih je lahko prišlo v dvorano, vsi pa so morali opraviti hitre teste na novi koronavirus ali pa iti mimo posebej za to izurjenih psov.

Ekipa vročice je še naprej zelo oslabljena, poleg Dragića je manjkala še šesterica, Jimmy Butler zaradi zdravstvenih protokolov lige, zaradi poškodb pa Avery Bradley, Moe Harkless, Meyers Leonard, Chris Silva in Andre Iguodala. Po sedmih tekmah premora zaradi težav z vratom se je vrnil Tyler Herro in zadel 19 točk, 30 točk sta skupaj zabeležila Gabe Vincent (18) in Max Strus (12), Bam Adebayo pa je bil blizu trojnega dvojčka s 16 točkami, 13 skoki sedmimi podajami za Miami.

Nicolas Batum je zbral 18 točk, eno manj pa Lou Williams za Clippers, ki so z delnim izidom 20:2 v tretji četrtini naredili pomemben korak k zmagi, četudi so se gostitelji v zaključku tekme nevarno približali. Tudi ekipa iz Los Angelesa ni bila popolna, manjkala sta prva zvezdnika Kawhi Leonard in Paul George zaradi pozitivnih testov in poškodovani Patrick Beverley.

Tako kot podprvaki so tekmo izgubili tudi prvaki lige. Košarkarji Detroit Pistons so ugnali Los Angeles Lakers s 107:92. Ko je LeBron James zadel prvih sedem metov iz igre je vse kazalo, da bo to njegov večer, vendar se je potem tako njemu kot gostom ustavilo. James je v drugem polčasu dosegel le še dve točki, skupaj 22 ob desetih podajah in sedmih skokih. Kyle Kuzma je dodal 22 točk, na drugi strani je Blake Griffin zbral 23 točk za Pistons.

Doma so zmagali igralci Houston Rockets proti Portland Trail Blazers s 104:101 in Phoenix Suns proti Golden State Warriors s 114:93. Vodstvo lige pa je sporočilo, da bo po številnih prestavitvah tekem zaradi koronske krize, 21 jih je bilo ta mesec, prilagodila koledar tekmovanja, tako da bodo ekipe lažje odigrale manjkajoče dvoboje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice