Šport > Košarka
115 ogledov

Lahko glasujeta za Dončića in Dragića, čeprav tekma še visi

dončić dragić Reševalni pas/Twitter
Začetek glasovanja za tekmo All Star lige NBA, ki sicer še visi v zraku.

Začelo se je glasovanje za tekmo zvezd lige NBA, ki pa še nima datuma in vsaj na začetku sezone ni bila predvidena. Košarkarjem, ki bodo izbrani v začetni peterki, bodo v pogodbah o zaposlitvi priznali izbor, poročajo viri blizu vodstva lige.

Tekma All Star bi sicer morala biti v začetku marca v Indianapolisu, a je vodstvo lige že na začetku sezone dejalo, da je izvedbo močno vprašljiva zaradi epidemiološke situacije v ZDA. V zadnjih tednih so se pojavila namigovanja, da bi tekmo v prilagojeni obliki vendarle lahko organizirali.

Ne glede na to se je včeraj začelo glasovanje, ki poteka po vsem svetu in ki določa začetni peterki na obeh straneh. Trajalo bo do 15. februarja. Preostale člane ekip kapetanov bosta določila trenerja do 23. februarja. Glasove lahko oddate na uradni spletni strani lige NBA, na aplikaciji NBA App in na twitterju. Pri slednjem morate uporabiti # pri imenu igralca.

Lani je bil eden glavnih zvezdnikov tekme All Star Luka Dončić, ki je na glasovanju prejel drugo največje število glasov. Več od Ljubljančana jih je zbral le LeBron James.

Dončić je lani na All Stars v Chicagu dosegel osem točk in postal drugi Slovenec po Goranu Dragiću leta 2018 z nastopom na tekmi zvezdnikov lige NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice