Šport > Košarka
1056 ogledov

Tako je bila odločena tekma v Chicagu

Damian Lillard Profimedia
Šov Damiana Lillarda za zmago Portlanda v Chicagu.

Enajst sekund in pol pred koncem tekme v Chicagu so domači Biki proti Portlandu vodili s 122:117, nato je napočil čas Damiana Lillarda. Ta je najprej zadel trojko z velike oddaljenosti, nato pa so domači naredili napako ob izvajanju žoge iz avta, gostom je skok za mrtvo žogo priboril Gary Trent Jr.

Po sodniškem metu je žoga spet prišla do Lillarda, ki je bil ob zvoku sirene znova natančen. Zvezdnik Portlanda je na tekmi dosegel kar 44 točk. Zbral je osem uspešnih metov za tri točke iz 17 poizkusov, ob tem je soigralcem podelil še 11 asistenc. Velik delež k gostujoči zmagi je prispeval še turški center Enes Kanter, ki je vknjižil 22 točk in 11 skokov. Pri Bulls je Finec Lauri Markkanen dvoboj končal z 31. točkami, Zach LaVine s 26.

Luka Dončić je z Dallasom doživel še peti zaporedni poraz, Goran Dragić pa je pri Miamiju zaradi poškodbe dimelj izpustil tretjo tekmo v vrsti, a je Vročica kljub temu uspela prekiniti niz petih porazov. Ključni je bil prispevek povratnika na parket Jimmyja Butlerja po odsotnosti zaradi pravil za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Ta je s 30 točkami bil motor Miamija ob zmagi s 105:104 proti Sacramentu.

K šele sedmi zmagi Mamija na 19 tekmah v letošnji sezoni je pomembno prispeval tudi center Bam Adebayo z blokado poskusa meta Ruchauna Holmesa ob zvoku sirene. 

Na preostalih tekmah večera je odmevala predvsem zmaga prvakov Los Angeles Lakers proti Boston Celtics s 96:95. Moštvo iz Los Angelesa je po dveh zaporednih porazih zabeležilo zmago, k njej pa je največ prispeval Anthony Davis s 27. točkami in 14 skoki.

"Mi smo ekipa, ki veliko da na to, da ne izgubljamo dveh tekem v vrsti. Tokrat smo jih, zato nikakor nismo želeli izgubiti še tretje," je dejal Davis, ki je manjkal na zadnji tekmi proti Detroit Pistons. Prvi igralec Bostona je bil Jason Tatum s 30 točkami in devetimi skoki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice