Šport > Košarka
700 ogledov

Dončić blestel v tretji četrtini, a...

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa poraženi še petič zapored. Tokrat jih je s 111:105 premagal Phoenix.

Dallas se je po štirih zaporednih porazih pomeril s Phoenixom. Luka Dončić je bil razočaran predvsem po zadnjih dveh dvobojoh z Utahom, ko Mavericks s slabo igro niso bili niti blizu uspeha. "Še nikoli se nisem tako počutil. Nekaj moramo ukreniti. Tole res ne izgleda dobro. Morali bomo zaigrati bolje. Treba se bo pogovoriti in pokazati več. Trenutno izgleda, kot da nam sploh ni mar. Preprosto moramo vložiti več energije in več truda," je po petkovem porazu dejal slovenski zvezdnik. Le slabih 24 ur kasneje je s kolegi gostil zasedbo iz Arizone.

Domači so tekmo odprli z vodstvom 7:3, pet točk je dosegel Dončić, nato pa so Suns nanizali deset zaporednih točk. Kljub vsemu je bilo zaznati več energije in želje v igri košarkarjev iz Teksasa. Ti so po trojki Tima Hardawaya Jr., ki ga je Luka našel samega v kotu, prišli do 14:16. Pri Phoenixu so zahtevali minuto odmora.

Poleg Hardawaya je bil pri Dallasu po prihodu s klopi v napadu razpoložen tudi Trey Burke, ki je pol sekunde pred koncem četrtine poskrbel za 28:29. 

Luka je presedel prve štiri minute druge četrtine, na parket se je vrnil pri zaostanku treh točk. Po njegovi asistenci, ki jo je izkoristil Willie Cauley-Stein je Dallas prvič povedel po uvodnih minutah, slednji pa je ob dveh skokih v obrambi dodal še štiri točke v napadu za 46:40. Dončić je nato v nekaj sekundah dobil osebno napako v napadu, nato še tehnično, temu pa je sledila še osebna napaka v obrambi. Rick Carlisle je razburjenega zvezdnika, ki je bil pri treh osebnih napakah, preventivno poslal na klop.

Ob Dončićevi odsotnosti so Suns minuto pred koncem polčasa uspeli izenačiti., šest sekund pred odhodom na glavni odmor pa jih je v vodstvo popeljal Chris Paul. A sledil je še uspešen napad gostiteljec, Cauley-Stein je ob zvoku sirene zadel po skoku v napadu za 55:55. Luka je ob omejeni minutaži zaradi težav z osebnimi napakami v prvem polčasu zbral 7 točk, tri skoke in dve asistenci.

Po slabih treh minutah tretje četrtine so pri Phoenixu zahtevali minuto odmora, delni izid Dallasa 8:0 je s trojko dokončal Dončić.

Po vrnitvi na parket je prvi mož Dallasa najprej zadel še dva meta za dve točki za 67:53, v naslednjih minutah pa dodal še pet točk. Skupno je nanizal 13 točk, preostali košarkarji Dallasa se v tem obdobju niso vpisali med strelce. Domači so povedli že za 15 točk, a nato znova nekoliko popustili. Četrtina se je končala z rezultatom 82:77, Slovenec je dosegel 18 od 27 točk Mavericks v tretji četrtini.

Luka je zadnjih 12 minut igre začel na klopi, Phoenix pa je v minuti in pol zadnje četrtine že vodil s 85:82. Po minuti odmora so domači zaigrali nekoliko boljše, se vrnili v vodstvo, na polovici četrtine, ko se je na parket vrnil Dončić je bil na semaforju izpisan izid 91:90.

Tri minute in pol pred zadnjim piskom sirene je bil rezultat izenačen, nato pa so Suns nanizali devet točk za vodstvo s 105:96. Ostala je le še minuta in 5 sekund. Sledile so štiri točke gostiteljev, 18 sekund pred koncem pa je Paul zadel dva prosta meta za 107:100. Luka je odgovoril s hitrim polaganjem.

Paul je do konca zanesljivo izvajal mete z linije prostih metov.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić je v svojo statistiko vpisal 29 točk, 8 ulovljenih žog in 7 asistenc, pri Phoenixu je enako število točk dosegel veteran Paul, ki je k zmagi dodal še 12 podaj. Prvi pick z 'Dončićevega' nabora Deandre Ayton je zbral 18 točk in 17 skokov.

Damian Lillard Noro! Šport Tako je bila odločena tekma v Chicagu

V ponedeljek se bosta ekipi pomerili še enkrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice