Šport > Košarka
12618 ogledov

Dragić priznal, da ni imel prav glede Dončića: "Dokazal je, da sem se motil"

Goran Dragić in Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je v dobrih dveh letih kar nastopa v najmočnejši košarkarski ligi na svetu močno presegel vsa pričakovanja. Tudi tista Gorana Dragića.

Ko se je slovenski čudežni deček svetovne košarke Luka Dončić leta 2018 prijavil na nabor ter se odločil, da se odpravi v ligo NBA, niso bili redki "strokovnjaki", ki so napovedovali, da Luki ne bo uspelo.

Številni sicer priznani analitiki so bili mnenja, da Dončić preprosto ni ustvarjen za ameriško košarko ter da dejstvo, da je dominiral v Evropi, ne pomeni ničesar.

dragić dončić | Avtor: Epa Epa

A Luka je imel tudi svoje zagovornike. Eden izmed glavnih je bil njegov prijatelj ter soigralec iz reprezentance Goran Dragić, ki je od samega začetka verjel v svojega rojaka, a je vseeno tudi njega presenetilo, kako hitro se je Dončić v ligi uveljavil kot eden najboljših na svetu.

Dragić, ki je bil vedno poln hvale na račun svojega mladega kolega, je tako v pogovoru s Timom MacMahanom razkril, da se je vendarle motil v svojih napovedih Lukine kariere.

"Ves čas sem vedel, da bo v štirih ali petih letih postal eden najboljših igralcev lige. Toda dokazal je, da sem se motil. Vse skupaj se je zgodilo dosti hitreje," je pojasnil Gogi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice