Šport > Košarka
4603 ogledov

Young ponorel po koncu tekme, miril ga je tudi Dončić

dončić young Print Screen
Veliki rival slovenskega košarkarja je izgubil živce po kontroverzni sodniški odločitvi, ki je krojila razplet tekme med Dallasom in Atlanto.

Moštvo Luke Dončića je sinoči tesno premagalo Atlanto Hawks (118:117) in vpisalo tretjo zaporedno zmago, 12. v sezoni (12-14). Jastrebi so imeli v zadnjih sekundah srečanja priložnost za zmago, a je po padcu Traeja Younga žoga pristala v rokah Danila Gallinarija, ki je bil nenatančen.

Luka Dončić Prava drama Šport Tako razburljivo se je končal obračun Dončića in Younga

Young je bil po tekmi jezen na glavnega sodnika, ker naj bi bila nad njim storjena osebna napaka. Kot je pojasnil, bi po zastavljeni strategiji morala žoga pristati v njegovih rokah, a ga je pri poskusu postavljanja bloka po tleh zbil Willie Cauley-Stein.

Besnega rivala je prišel pomirit tudi Dončić, s katerim sta si nato prijateljsko segla v roki.

stephen a smith luka dončić Kaj takega! Šport Dončićev odgovor šokira: "Si res to rekel? Se sploh zavedaš ...?"

"Žoga bi morala pristati v mojih rokah. Štiri sekunde pred koncem in z možnostjo zmage pa res ne bom bežal stran od žoge. Nisem kar tako padel. In prav to me najbolj jezi. Da nisem imel priložnosti za zadnji met," je po porazu dejal Young, ki je na tekmi prispeval 25 točk, 15 podaj in sedem skokov.

Podobnega mnenja je bil trener Atlante Lloyd Pierce. "Škoda, da se je tekma končala na takšen način. Trae je postavil odličen blok. Morali bi dosoditi osebno napako," je menil ameriški strateg. "Od sodnika sem dobil odgovor, da so Traeju pogledali skozi prste, da to ni bil regularen blok. Willie Cauley-Stein ga je povozil. To je osebna napaka. Uničil je naš napad. Škoda," je dodal trener.

Mark Cuban Luka Dončić Ostre kritike Šport Lastnik Dallasa postal tarča ameriških "domoljubov"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.