Šport > Košarka
7017 ogledov

Dončić po rekordnem večeru: "Ta človek je neverjeten ..."

Steph Curry Luka Dončić Mavs Warriors Profimedia Steph Curry in Luka Dončić.
V Teksasu se je odvila izjemna strelska predstava.

Dallas Mavericks so prekinili niz domačih porazov in premagali oslabljene Golden State Warriors (134:132), slednji so nastopili z zgolj devetimi košarkarji.

Luka Dončić Kakšen šov! Šport Revolveraški obračun Dončića in Curryja, Luka z rekordom

Luka Dončić je dosegel 42 točk, 11 podaj in sedem skokov. Na drugi strani je bil še bolj učinkovit Stephen Curry. Zbral je 57 točk, pet podaj in dva skoka.

Curry je metal 19:31 iz igre, 11:19 za tri točke, zadel pa je vseh osem prostih metov. "Vedno je dobro imeti tisti občutek, ko padeš v ritem, ko potrebuješ le neoviran pogled na koš in vse gre potem gladko. Danes je bil eden takih večerov. Ampak smo na koncu izgubili in zato imam mešane občutke," je povedal prvi strelec dvoboja.

"Igrati proti Stephu je zabavno ... Na koncu smo bili skorajda na robu poraza, a je bila sreča tokrat na naši strani. Igrali smo in se borili do zadnjega trenutka. Tako bi morali igrati vedno, vse pa se začne pri obrambi," je po tekmi povedal Dončić.

"Steph je bil neverjeten, zadeval je vse, ko je sprožil, se mi je vedno zdelo, da bo šla žoga skozi obroč," je o Curryju dejal Dončić. Ljubljančan je imel dober met, iz igre je zadel 12 od 23 poskusov, 7:12 je imel v statistiki za tri točke, 11:14 pa proste mete. 

"Kakšni košarkarski predstavi smo bili priče nocoj. Čudovito vodenje igre in izjemni meti ves čas dvoboja. Curry in Dončić sta bila spektakularna, oba sta igrala z veliko srca in veselja. Lepo je bilo to spremljati," pa je ocenil trener Dallasa Rick Carlisle.

kevin durant "To nima smisla!" Šport Bizarne scene v New Yorku, Duranta odstranili z igrišča
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice