Šport > Košarka
4475 ogledov

Bizarne scene v New Yorku, Duranta odstranili z igrišča

kevin durant Profimedia
Košarkarski superzvezdnik se je prvič po 867 tekmah znašel v vlogi rezervista, a je še pred koncem tekme moral zapustiti prizorišče.

Košarkar Brooklyn Nets Kevin Durant je v petek dobil rdečo luč za nastop na tekmi s Toronto Raptors zaradi domnevnega stika z okuženo osebo na novi koronavirus.

V skladu z rigoroznim varnostnim in zdravstvenim protokolom, ki ga je za preprečevanje širjenja okužbe uvedla severnoameriška liga, so Durantu sprva prepovedali nastop na tekmi, a so mu v že v prvi četrtini dovolili vstop v igro, kar je pomenilo, da je 28-letni nekdanji MVP (2014) prvič po 867 tekah zaigral kot rezervist.

kevin durant | Avtor: Print Screen Print Screen

Durant je nato na parketu preživel 19 minut in v tem času dosegel osem točk, nato pa je v tretji četrtini znova dobil navodilo, da se mora vrniti v slačilnico.

Zvezdnik je ob novici nejevoljno zmajeval z glavo, med vračanjem v garderobo pa je še jezno zabrisal plastenko vode.

"Vse skupaj je bilo zmedeno, prav bizarno. Najprej so uradniki dejali, da ga moramo umakniti iz začetne postave, nato je lahko igral, pa spet ne. To nima nobenega smisla. Ampak teh odločitev nisem sprejemal in moja naloga je bila, da se zberem in igram," je komentiral košarkar Brooklyna Joe Harris.

goran dragić russell westbrook Slaba novica Šport Velika smola za Dragića: "Zgodilo se je v obrambi"

Kritičen je bil tudi James Harden. "Dejali so nam, da gre za sledenje stikom. In potem razmišljam, ok, če gre za stike, mi pa smo bili skupaj v slačilnici, ali to ne pomeni, da potem nihče ne sme igrati?" se je spraševal nekdanji košarkar Houstona. "Ne razumem, zakaj je kar naenkrat moral z igrišče," je dodal.

Kaj se je pravzaprav zgodilo?

Duranta so najprej črtali s seznama igralcev zaradi suma stika z okuženo osebo. Ker varnostni protokol lige NBA ne predvideva samoizolacije, dokler sumljivemu stiku ni potrjena okužba s covidom-19, se je zvezdnik, ki je v zadnjih 24 urah oddal tri negativne vzorce, lahko pridružil ekipi.

Stvari so se nato obrnile na glavo, ker je bila že omenjenemu stiku med tekmo potrjena okužba s koronavirusom.

"Ko smo dobili potditev okužbe, smo Duranta iz preventivnih razlogov umaknili z igrišča," je pojasnil tiskovni predstavnik NBA Tim Frank.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.