Šport > Košarka
186 ogledov

Dragić že končal NBA sezono

Goran Dragić Profimedia
Milwaukee pometel z Miamijem.

Košarkarsko moštvo Milwaukee Bucks je po zmagi v seriji s 4:0 kot prvo napredovalo v polfinale katere od konferenc lige NBA. Bucks so namreč s 120:103 še drugič zapovrstjo v gosteh ugnali Miami Heat. Ta se tako poslavlja že po prvem krogu končnice, potem ko so lani izgubili šele v finalu proti Los Angeles Lakers z 2:4 v seriji. Milwaukee zdaj čaka na boljšega iz obračuna vzhodne konference med Brooklyn Nets in Boston Celtics. Tam v seriji mrežice vodijo z 2:1.

Vročica je precej bolje začela četrti dvoboj kot na drugi in tretji tekmi, ki so jo Bucks dobili skupaj s kar 63 točkami razlike. Miami je na četrti tekmi dobil prvo četrtino s 26:22, po polčasu pa vodil za sedem točk (64:57).

V tretji četrtini je tretje najboljše moštvo vzhoda po rednem delu hitro nadoknadilo razliko in prišlo do dvomestne prednosti pri 89:77. V zadnjo četrtino so košarkarji Miamija krenili s šestimi točkami minusa, Milwaukee pa je do polovice zadnjega dela prišel do 13 točk naskoka, mirnega zaključka ter posledično tudi napredovanja v drugi krog.

Pri domačih je Bam Adebayo dosegel 20 točk in dodal 14 skokov, Jimmy Butler pa se je dokopal do trojnega dvojčka z 12 točkami, 10 skoki in 10 podajami, a je iz igre zadel le štiri od 15 metov. Goran Dragić je kot član prve peterke prispeval 13 točk (5/12 iz igre, 1/5 za tri), pobral pa je še dva skoka in štirikrat podal soigralcem.

Pri gostih je do trojnega dvojčka prišel tudi Giannis Antetokounmpo z 20 točkami, 15 podajami in 12 skoki. Mejo 20 točk so presegli še Brook Lopez (25), Bryn Forbes (22) in Khris Middleton (20).

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice