Šport > Košarka
150 ogledov

Dragić na pragu izpada, Jokić s skokom pokopal Portland

Giannis Antetokounmpo Goran Dragić Heat Bucks Profimedia
V noči na petek so bile v ligi NBA odigrane tri tekme končnice.

Košarkarji Miami Heat so v prvem krogu končnice še tretjič izgubili proti Milwaukee Bucks (84:113) in so v nezavidljivem položaju pred nadaljevanjem dvoboja.

Miami na domačem parketu pred 17.000 gledalci ni imel možnosti proti Giannisu Antetokounmpu in soigralcem. Ti so že na začetku hitro povedli, dobili prvo četrtino s 26:14, prednost pa nato izdatno povečali v tretji četrtini. Po zanesljivi zmagi, drugi zapovrstjo za 29 točk ali več, so tik pred skupno zmago v seriji. Doslej se še nobeni ekipi v zgodovini lige NBA ni uspelo vrniti po zaostanku 0:3. Trem ekipam je sicer uspelo dvoboj izenačiti, a so nato izgubile odločilno tekmo.

Goran Dragić je za Vročico v 29:07 minute dosegel osem točk in prispeval še en skok ter dve podaji. Iz igre je zadel le tri od 14 metov, a tudi soigralci pri metu niso bili posebej natančni. Največ točk je tokrat dosegel Jimmy Butler, 19, sledil je Bam Adebayo s 17. Pri gostih je bil najbolj učinkovit Khris Middleton z 22, 19 jih je dodal Jrue Holiday (12 podaj). Antetokounmpo je ob 17 točkah pobral še 17 skokov v 32:35 minute.

"Položaj nas ne skrbi. Mi lahko nadzorujemo le svojo igro. Tako se bomo še naprej pripravljali in tekmovali. Ne ukvarjamo se z zgodovino in s temi 'dobrimi' stvarmi. Je pa jasno, da nas čaka veliko dela," vnaprej vdaje ni podpisal Butler. "Zadevajo mete in to zelo težke mete, nam pa žoga nikakor ne gre skozi obroč," pa je dodal Adebayo.

Luka Dončić in Kawhi Leonard "Lažete moštvu!" Šport "Naj povem še enkrat, da me boste ja vsi razumeli... Luka, vam je zbrcal riti!"

LeBron James Lakers Suns | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvaki Los Angeles Lakers so po porazu na prvi tekmi strnili vrste in zabeležili še drugo zmago proti Phoenixu. Tokrat so bili v domači dvorani boljši s 109:95. Blestel je predvsem Anthony Davis, ki je 34 točkam dodal še 11 skokov v nekaj več kot 40 minutah na parketu.

LeBron James je dosegel 21 točk ob devetih podajah. Pri gostih je bil najbolj razpoložen DeAndre Ayton z 22 točkami. Manjkal je predvsem prispevek Devina Bookerja (19 točk) in "načetega" Chrisa Paula (7 točk).

Ja Morant NBA Šport Memphisov mladenič zrušil Dončićev rekord, Westbrook znorel zaradi kokic

Nikola Jokić Blazers Nuggets | Avtor: Profimedia Profimedia

Na zadnji tekmi je Denver po zaslugi izjemnega meta za tri točke ugnal domači Portland. Nuggets so zadeli kar 20 od 38 metov z razdalje in s tem tlakovali pot do preobrata v dvoboju, potem ko so izgubili prvo tekmo v domači dvorani.

Tudi tokrat je bil prvi strelec tretjega nosilca Denverja Nikola Jokić. Dosegel je 36 točk, 11 skokov in pet podaj. Srbski center je v končnici dvoboja uspešno skočil v napadu in dosegel zadnji točki na tekmi, potem ko je oba prosta meta zgrešil Monta Morris. Portland, ki se je približal po nekaj trojkah ob koncu tekme, bi imel sicer še 3,2 sekunde za napad, a je Jokić pred tem razrešil vse dvome.

Pri Denverju znova priložnosti ni dobil slovenski košarkar Vlatko Čančar. Ob Jokiću pa je 21 točk dosegel Austin Rivers (pet trojk). Pri domačih je še točko več od Jokića dosegel Damian Lillard, a je ob tem zgrešil 11 metov za tri točke (5:16).

V noči na soboto bodo tri tekme. Na zadnji bo Luka Dončić z Dallas Mavericks gostil Los Angeles Clippers. Mavs vodijo z 2:0 v dvoboju, potem ko so dobili obe tekmi v mestu angelov.

Luka Dončić Mavs Clippers Video Šport ZDA se klanjajo: "Luka ga je skušal upokojiti!"

NBA (končnica), izidi:

VZHOD:
Miami Heat - Milwaukee Bucks 84:113
Goran Dragić; 8 točk, skok in 2 podaji v 29:07 minute za Miami.
- Milwaukee vodi v zmagah s 3:0

ZAHOD:
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 109:95
- Los Angeles vodi v zmagah z 2:1

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 115:120
- Denver vodi v zmagah z 2:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice