Šport > Košarka
3498 ogledov

NBA "insider" razkril najnovejše informacije o stanju Dončićeve poškodbe

Luka Dončić Profimedia
Prvi zvezdnik Maverickov iz Dallasa je po četrti tekmi končnice in drugem porazu proti Los Angeles Clippers priznal, da ima težave z bolečinami v vratu, iz njegovega moštva pa so naslednji dan prestrašene navijače pomirili z dobro novico.

Luka Dončić je poizkušal po nedeljskem porazu s 106:81 pomiriti navijače, da je bila za poraz kriva njegova "grozna" predstava, kot jo je sam opisal, ne pa poškodba, a je vseeno priznal, da so ga tekom dvoboja mučile bolečine v vratu.

"Bolečina se nahaja okoli vratu ter v živcu nekoliko nižje," je po tekmi pojansnjeval Dončić: "Ne vem, kako naj jo razložim. A sem se danes zjutraj počutil že dosti bolje, kot recimo včeraj. Nadaljevali bomo z masažami, hladili ga bomo z ledom in upam, da bom pripravljen do srede."

ESPN-ov "insider" Adrian Wojnarowski pa je v ponedeljek zvečer že pomiril navijače Dallasa, ki so se bali, če bo Luka sploh lahko nastopil na ključni tekmi, da naj bi se Dončićeva situacija že dva dni pred tekmo precej izboljšala.

Luka je sicer pravi športnik in ni želel za slabo predstavo okriviti poškodbe, ki pa je zagotovo vplivala na njegovo igro, saj je zdrav tekom prvih treh tekem končnice povprečno dosegal 38 točk in 9 asistenc na tekmo ob 52 % metu iz igre, medtem ko je četrto tekmo z bolečinami v vratu zaključil z 19 točkami in 6 asistencami ob metu 9-24.

Luka se je tekom tekme tudi večkrat spačil od bolečine, kar je opazil tudi glavni trener Maverickov Rick Carlisle: "Je v bolečinah. Izgledalo mi je, kot da se ne more obrniti v levo, niti pogledati v levo. Vratu ni mogel obračati v levo stran in to je zelo težko za igralca, ki se zanaša na svoj periferni vid in ki že celotno življenje igra s svojo glavo na 'vrtečem se stolu.' "

"Le upamo lahko, da se v prihodnjih nekaj dneh stanje izboljša, morda celo drastično izboljša. Do naslednje tekme imamo dva dneva premora, kar je v tem primeru zelo dobro," je stanje pojasnil Carlisle, kateremu naj bi se po informacijah Wojnarowskega želja vendarle uresničila.

Dončićeve težave so se začele nekje okoli polčasa tretje tekme med Dallasom in Los Angelesom, na kateri je kljub težavam dosegel 44 točk, 9 skokov in 9 asistenc, kar pa vseeno ni bilo dovolj za novo zmago. Težave so postale celo tako resne, da je bil nekaj časa celo vprašljiv za četrto tekmo, a je Luka vendarle stisnil zobe, Clippers pa so njegovo nepripravljenost izkoristili za izenačenje serije na 2:2.

Pred nami je tako morda že ključna peta tekma, ki bi v primeru poraza morda lahko že dokončno zlomila Dallas, v primeru zmage pa prekinila uspešno serijo Los Angelesa ter mu vzela momentum. Kar je najpomembneje, situacija z Luko se je izboljšala, tako da bi moral biti pripravljen...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice