Šport > Košarka
5608 ogledov

Razkritje po tekmi: Clippersi imajo protistrup za Dončića

leonard dončić Profimedia
Prvi zvezdnik Los Angeles Clippers je v sklepnem delu šeste tekme končnice neusmiljeno zasledoval Luko Dončića.

Kawhi Leonard je bil s 45 točkami najzaslužnejši za zmago Los Angeles Clippers na šesti tekmi končnice z Dallas Mavericks (104:97). Odločilna sedma tekma bo na sporedu v nedeljo ob 21.30 po slovenskem času.

Luka Dončić NBA končnica Šport Tokrat Luka le ni bil prvo ime tekme

Clippersi so v zadnjih minutah obračuna za obstanek s pridom izkoristili utrujenost slovenskega čudežnega dečka in ga v obrambi večkrat uspešno prisilili v pokrivanje najbolj razpoloženega košarkarja na parketu.

To so dosegli tako, da je Leonard v blok poklical soigralca, ki ga je pokrival Dončić, tako da zvezdniku Dallasa ni preostalo drugega, kot da prevzame prvega strelca nasprotne ekipe. O strategiji Clippersov je po tekmi spregovoril trener Tyronn Lue.

"Videli smo, da Dončić postaja utrujen, zato smo ga v zadnjih šestih minutah tekme poskušali prisiliti v menjavo, kar je Kawhi znal izkoristiti, pa tudi Paul George, ko so začeli podvajati v obrambi. Ko Luka postane utrujen in mu pojenjajo moči, takrat poskušamo izkoristiti menjave v obrambi," je povedal strateg losangeleške ekipe.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Žoga je 90% časa v Dončićevih rokah. Luka je glava kače. Zadeva koša in razigrava soigralce. To je velik pritisk na obrambnega košarkarja. Kawhi je sprejel ta izziv. Čeprav je odigral 42 minut, ni bil pretirano utrujen. Odigral je izjemno tekmo. Poskušali se bomo spočiti in se čim bolje pripraviti na nedeljski obračun," je dodal Lue.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice