Šport > Košarka
16696 ogledov

Kawhi Leonard z iskrenim priznanjem glede Dončića

luka dončić Profimedia
Najboljši košarkar LA Clippers je imel na šesti tekmi z Dallasom poleg napadalnih tudi kopico obrambnih dolžnosti.

Kawhi Leonard je po zmagi Los Angeles Clippers, ki so na gostovanju v Dallasu izsilili sedmo tekmo z Mavericksi, spregovoril o izzivu, ki ga predstavlja Luka Dončić.

Čeprav je dvakratni MVP finala v napadu prispeval kar 45 točk, je levji delež postoril tudi v obrambi, kjer je bil zadolžen za pokrivanje slovenskega čudežnega dečka.

Luka Dončić NBA končnica Šport Tokrat Luka le ni bil prvo ime tekme

"Še vedno je odigral dobro tekmo. Imel je 29 točk, osem skokov in 11 podaj," je Dončićev doprinos komentiral Leonard. "Je zelo dominanten in spreten košarkar. Igra v svojem ritmu. Poskušam ostati ob njem, ga ovirati pri metu in se izogniti osebnim napakam. Tudi s soigralci smo se lepo izmenjavali pri pokrivanju. Odigrali smo dobro tekmo v obrambi," je dodal.

kawhi leonard luka dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
"Poskušam mu onemogočiti lahke koše. Drugega ti pri njem ne preostane. Kljub temu je zadeval težke mete. Luka je izjemen košarkar. Premoremo dovolj talenta, da se pri pokrivanju tudi izmenjujemo. Soigralci so mi pomagali," je še povedal 29-letni Američan.

Trener Dallasa Rick Carlisle je o dvojni vlogi zvezdnika LA Clippers dejal: "To, da mu je v napadu ostalo dovolj energije za doseganje izjemnih košev iz težkih položajev, je bilo res nekaj posebnega."

"Uničil nas je," pa je učinek Leonarda pospremil Dončić. "Odigral je izjemno tekmo. To je to, kar on počne," je dodal.

Težave za Dallas Šport Razkritje po tekmi: Clippersi imajo protistrup za Dončića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice