Šport > Košarka
2298 ogledov

Dončića vprašali o sojenju na šesti tekmi, njegova reakcija navdušila

Luka Dončić Profimedia
Sodniki se na šesti tekmi serije med Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers niso najbolj izkazali.

Luki Dončiću je bilo tekom njegovega časa v ligi NBA ter še posebej v zadnji sezoni pogostokrat očitano, da se preprosto preveč pritožuje pri sodnikih ter si privošči preveč tehničnih napak. Teh je bilo resda preveč, toda kdo je za to kriv? Luka, ki se naj ne bi znal obnašati, ali sodniki, ki celo takega športnika, kot je Dončić, privedejo do tega, da mu preprosto popustijo živci?

Omenimo naj zgolj podatek, da je Luka drugo najbolj prodoren igralec celotne lige, saj le Shai Gilgeous-Alexander v povprečju na tekmo večkrat prodre pod obroč kot Slovenec, obenem pa Luka vodi v celotni ligi tudi po odstotku, v kolikšnem številu napadalnih akcij svoje ekipe je neposredno vključen. Če poveljuje večini napadov svoje ekipe in rad prodira pod koš, bi človek pričakoval, da bodo nad košarkarjem pogostokrat piskane osebne napake. A kljub temu ni Luka niti med prvo deseterico v ligi po številu prostih metov na tekmo.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

A katastrofalno sojenje tekom redne sezone, kjer je tekem na pretek in se vsako napako da brez težav popraviti že na naslednji tekmi, bi se še dalo spregledati, a Luka in njegovi Mavericki so podobnega sojenja deležni tudi tekom končnice, kjer vsaka tekma odloča.

Še posebej hudo pa je bilo na šesti tekmi, ko je Dallas v seriji proti Los Angeles Clippers vodil s 3:2 in imel prvo zaključno žogo za preboj v konferenčni polfinale. A izjemni Kawhi Leonard in sodniška trojka so poskrbeli, da se serija preseli nazaj v Los Angeles.

O tem ni imel nobenega dvoma niti svetovno znani analitik Shannon Sharpe, ki s kontroverznim Skipom Baylessom brez dlake na jeziku vodi športno oddajo "Undisputed". Sharpe je za poraz Maverickov celo neposredno obtožil sodnika Marca Davisa"Sodnik Marc Davis lastnoročno drži Clippers v igri."

Mnogi so tako po tekmi pričakovali, da se bo preko medijev ob sodnike obregnil tudi Dončić in so mu za to dali tudi odlično priložnost...

Športni novinar Mike Leslie ga je namreč povprašal, kaj si misli o dejstvu, da so ekipi Clippers, ki velja za eno najbolj grobih in umazanih moštev v ligi, dosodili zgolj 14 osebnih napak, medtem ko so jih Dallasu dosodili kar 21.

Toda Luka kot pravi šampion ni želel razlogov za poraz iskati drugje, pa čeprav je verjetno še predobro delil mnenje z novinarjem. Ob vsem skupaj se je zgolj nasmehnil ter dodal, da ne želi komentirati sojenja, da so vsi pač gledali isto tekmo ter da lahko vsak presodi sam.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice