Šport > Košarka
23248 ogledov

Razkriti izidi: Dončić dobil le peščico glasov!

Luka Dončić Dallas Mavericks Profimedia
Rezultati letošnjega izbora za naziv najkoristnejšega igralca lige NBA so rahlo presenetljivi.

Naslov MVP rednega dela sezone je šel zasluženo v roke Nikole Jokića iz vrst Denver Nuggets. Srb je odigral vseh 72 tekem, svoje moštvo popeljal do tretjega mesta na Zahodu, na srečanje pa je povprečno dosegal 26,4 točke, 10,9 skoka in 8,4 asistence.

Odlično sezono ima za seboj tudi Luka Dončić. Z Dallas Mavericks je končal na petem mestu zahodne konference. Na tekmah rednega dela je povprečno dosegal 27,7 točke, 8 skokov in 8,6 asistence.

Luka Dončić Nikola Jokić MVP Šport V ligi NBA okronali še petega Neameričana

Pravico do glasovanja za MVP lige NBA ima sto vplivnih analitikov in novinarjev v ZDA, eno glasovnico pa izpolnijo v imenu splošnega navijaškega mnenja. 

Na vsaki glasovnici je prostora za pet igralcev. Vsak volilec svojo peterico razdeli po zaslužnem vrstnem redu. Za prvo mesto na glasovnici košarkar dobi deset točk, za drugo sedem točk, za tretje pet točk, za četrto tri točke in za peto eno točko. Maksimalno število točk je tako 1010.

In Jokić ni bil daleč od omenjenega dosežka. Na prvo mesto ga je postavilo kar 91 volilcev, skupno je zbral 971 točk. Na drugo mesto se je zvrstil Joel Embiid, center Philadelphia 76ers je dobil 586 točk. Tretji finalist izbora Stephen Curry iz Golden State Warriors je zbral 453 točk.

Sledijo Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) s 348 točkami, Chris Paul (Phoenix Suns) s 139 točkami, na šestem mestu pa najdemo Dončića in njegovih 42 točk.

Ljubljančana na prvo mesto ni postavil nihče, na drugo mesto pa ga je uvrstil en novinar. Na tretjo pozicijo ga prav tako ni postavil nihče, sedmerica ga je postavila na četrto, štirinajsterica pa na peto mesto.

NBA MVP glasovanje lestvica | Avtor: NBA NBA

Za Dončićem se je zvrstilo še devet zvezdnikov, ki so dobili vsaj en glas v izboru za MVP. To so Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Julius Randle (New York Knicks), Derrick Rose (New York Knicks), Rudy Gobert (Utah Jazz), Russell Westbrook (Washington Wizards), Ben Simmons (Philadelphia 76ers), James Harden (Brooklyn Nets), LeBron James (LA Lakers) in Kawhi Leonard (LA Clippers).

Harden, James in Leonard so dobili le po eno točko. James je vsaj en glas v izboru za MVP dobil že osemnajsto leto zapored.

Luka Dončić in Kristaps Porzingis Grešni kozel Šport Tudi Luka podal svojo sodbo o Porzingisu: "Želim si ..."
Komentarjev 5
  • Ender3 12:19 10.junij 2021.

    OK Jokić, ampak, Srbi imajo svoje lobije povsod. Morali bi se malo zgledovati, ne pa navijati doma, ker smo več kot, premajhni, neprepoznavni.

  • izy 07:47 10.junij 2021.

    Dončič je bil 6. med vsemi. Pa to je vrhunsko! Ne pišite negativno, da je to le peščica in podobno.

Sorodne novice