Šport > Košarka
196 ogledov

Čančarju nekaj minut ob porazu Denverja, Brooklyn do rekordne razlike

Kevin Durant Profimedia
Mrežice povedle z 2:0 v zmagah, Phoenixu uvodna tekma polfinala proti Čančarjevemu Denverju.

V končnici severnoameriške košarkarske lige NBA sta bili na sporedu dve tekmi konferenčnih polfinalov. Košarkarji Brooklyn Nets so s 125:86 premagali Milwaukee Bucks ter v polfinalu vzhodne konference povedli z 2:0 v zmagah, zasedbi Phoenix Suns pa je pripadla uvodna tekma polfinala zahodne konference proti Denver Nuggets s 122:105.

Mrežice kažejo silovito formo v letošnji končnici. Zmaga s 125:86 je njihova najvišja v zgodovini igranja v končnicah lige NBA.

Kevin Durant je bil najučinkovitejši igralec Brooklyna z 32 točkami in šestimi podajami. Durant ni bil sam. Kyrie Irving je dodal 22 točk, od tega je bil uspešen pri štirih metih za tri točke, Joe Harris in Bruce Brown pa sta vsak dosegla po 13 točk.

Kevin Durant | Avtor: Profimedia Profimedia

"Čaka nas še dolga pot. Ko igramo tako odločno kot nocoj, se zgodijo dobre stvari," se je Durant ozrl na končni cilj, igranje za naslov v finalu lige NBA. Brooklyn se še vedno ne more zanašati na Jamesa Hardna, ki okreva po poškodbi stegenske mišice.

Mrežice so na drugi tekmi v dvorani Barclays Center pred 15.000-glavo množico na tribunah vodile tudi za neverjetnih 49 točk, nazadnje pa tekmo dobile z razliko 39 točk. Prepričljivejša zmaga v zgodovini franšize je bila zmaga lani februarja v rednem delu sezone z razliko 41 točk proti Golden Statu (129:88).

Prvi zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo je bil povsem v ozadju s skromnim izkupičkom 18 točk. Kljub temu pa je bil najboljši posameznik svoje ekipe, ko je vknjižil trojnega dvojčka z 11 skoki in 10 podajami.

Prepričljivo formo v končnici kažejo tudi košarkarji Phoenixa, ki so z razliko 17 točk dobili uvodno tekmo drugega kroga proti Denverju. Chris Paul se je izkazal z 21 točkami in 11 podajami, Mikal Bridges je tekmo končal s 23 točkami, Devin Booker je dodal 21 točk, Deandre Ayton pa je imel na svojem računu 20 točk in 10 skokov za Phoenix.

Vlatko Čančar | Avtor: Profimedia Profimedia

V vrstah Denverja je bil v ospredju Nikola Jokić s 23 točkami. Trener Denverja je kratko minutažo odmeril tudi Vlatku Čančarju, edinemu še preostalemu Slovencu v letošnji končnici, po slovesu Luke Dončića in Gorana Dragića. Čančar je odigral dve minuti, v tem času pa je svojo statistiko obogatil z eno ukradeno žogo.

* Izida, končnica, konferenčni polfinale:
- vzhodna konferenca:
Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks  125:86
- Brooklyn vodi z 2:0 zmagah;

- zahodna konferenca:
Phoenix Suns - Denver Nuggets    122:105
(Vlatko Čančar: ukradena žoga v 2 minutah in 15 sekundah za Denver)
- Phoenix vodi z 1:0 v zmagah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice