Šport > Košarka
194 ogledov

Brooklyn po šoku vrgel rokavico Milwaukeeju

Kevin Durant Nets Bucks Profimedia
Odigrana je bila prva tekma drugega kroga končnice v ligi NBA.

Košarkarji Brooklyn Nets so v domači dvorani z odliko začeli polfinale vzhodne konference lige NBA, četudi so že po 43 sekundah zaradi poškodbe izgubili prvega zvezdnika Jamesa Hardna. Na sceno sta stopila preostala dva od "velike trojke" Kevin Durant in Kyrie Irving ter popeljala mrežice do uvodne zmage nad Milwaukee Bucks s 115:107.

Harden se je že po 43 sekundah uvodne tekme polfinala vzhodne konference prijel zadaj za desno nogo in odšepal z igrišča. Pozneje so iz ekipe sporočili, da se 31-letnik ne bo več vrnil na parket in ga čaka pregled z magnetno resonanco.

luka dončić Končnica Šport To je dokaz, kako pomemben je Luka za Dallas

Harden, ki je to sezono v povprečju dosegal po 24,6 točke, 7,9 skoka in 10,8 podaje, je aprila in maja izpustil 21 tekem zaradi poškodbe. "To je bil hud udarec," je o novi poškodbi Hardna dejal trener Mrežic Steve Nash.

Zato pa sta se izkazala Durant in Irving. Prvi je k zmagi prispeval 29 točk in deset skokov, drugi pa 25 točk in osem skokov. Joe Harris je dodal 19 točk, Blake Griffin pa 18 točk in 14 skokov.

"Skušamo ne biti preveč čustveni na parketu. A izgubiti enega od naših vodilnih mož med prvo potezo tekme je bilo hudo. Takoj smo morali najti rešitve, kako naprej brez njega. Potrebovali smo nekaj minut, da smo se zbrali, ampak mislim, da je naša trenerska ekipa opravila odlično delo," je dejal Durant.

Za Milwaukee je prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo dosegel 36 točk. "Moramo popraviti igro v obrambi. Proti takšni ekipi enostavno ne gre drugače," je dejal Antetokounmpo.

NBA, končnica (2. krog):

VZHOD:
Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 115:107
- Brooklyn vodi z 1:0 v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice