Šport > Košarka
16796 ogledov

Dončićev šef o govoricah, da je prišlo do razkola med Luko in vodstvom kluba

Mark Cuban Luka Dončić in Mark Cuban.
Mark Cuban se je na govorice o sporu Luke Dončiča z vodstvom kluba odzval zgolj z dvema besedama.

Še pred kakšnim tednom se je zdelo, da je največja težava NBA ekipe Dallas Mavericks, kako zgraditi šampionsko ekipo okoli svojega prvega zvezdnika Luke Dončića ter ali je Latvijec Kristaps Porzingis še vedno del teh načrtov.

Sama zadeva glede Dončića pa se je zdela povsem jasna. Luka naj bi poleti podpisal "supermax" pogodbo ter se dolgoročno zavezal za ekipo iz Teksasa, zdaj pa so se po nekaterih ameriških medijih pojavile govorice, da je takšen tip pogodbe vendarle nekoliko vprašljiv zaradi domnevnega slabega odnosa Dončića z vodstvom kluba.

"Zaradi trenutnega stanja v samem vodstvu ter porazdelitve moči v klubu so se pojavila številna vprašanja glede Dončićeve želje po dolgoročnem sodelovanju z Dallasom," sta v članku za The Athletic zapisala Tim Cato in Sam Amick.

Omenjena avtorja članka sta izpostavila, da naj bi imel najpommebnejšo vlogo v klubu njegov lastnik Mark Cuban, ki pa naj bi se pri odločitvah zanašal predvsem na svojo desno roko, Haralobosa Voulgarisa: "Haralobos Voulgaris, direktor kvantitavnih raziskav in razvoja, je vse od zaposlitve leta 2018 najpomembnejši glas v vodstvu Maverickov," sta zapisala v svojem članku.

Prav med Dončićem in Voulgarisom pa naj bi se že dalj časa vlekel spor, ki naj bi pod vprašaj postavil celo Lukovo željo po dolgoročni pogodbi s svojo prvo NBA ekipo. Odnosi naj bi bili načeti že od februarja, ko naj bi se Luka in Voulgaris sprla kar med eno izmed tekem.

Na pisanje ameriških medijev se je nemudoma odzval lastnik moštva Cuban, ki je poizkusil že v kali zatreti vsa ugibanja o sporu med svojim prvim svetovalcem in največjim zvezdnikom ekipe: "Popolno nakladanje," se je glasil Cubanov komentar, ki bi ga nekoliko bolj eksplicitno lahko prevedli tudi: "Navadno s***je".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice