Šport > Košarka
46161 ogledov

Gromozanski pretres za Dončića, poslavlja se ...

american airlines center Profimedia
Teksaško franšizo zapušča mož, ki je bil najzaslužnejši za to, da je Luka Dončić na naboru pristal v moštvu Dallas Mavericks.

Košarkarska ekipa Dallas Maverics je potrdila, da se je po 24 letih sporazumno razšla z generalnim direktorjem in predsednikom košarkarskih operacij Donniejem Nelsonom.

Lastnik kluba Marc Cuban je ob tem dejal, da je Nelson odigral ključno vlogo pri uspehih ekipe, kateri danes poveljuje Luka Dončić.

Luka Dončić in Dirk Nowitzki | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Prav Nelsonu gredo zasluge, da se je Dallas pred tremi leti na naboru polastil Slovenca, še mnogo prej pa je zdaj že nekdanji generalni direktor v moštvo pripeljal tudi Dirka Nowitzkega, s katerim so telički leta 2011 osvojili doslej edini naslov NBA prvaka.

Nelson se je Dallasu pridružil leta 1998, ko je bil trener njegov oče, legendarni Don Nelson. Le nekaj mesecev zatem so v Teksas zvabili legendarnega Nemca, ki se je v zgodovino zapisal kot največji košarkar te franšize.

Ob koncu ere Nowitzkega je Nelson povlekel še eno vrhunsko potezo, ko je vztrajal pri tem, da na naboru izberejo slovenskega čudežnega dečka, čeprav je bilo takrat med ameriškimi strokovnjaki moč čutiti kar nekaj pesimizma. Dončić je nato že v krstni sezoni postal eden najprepoznavnejših košarkarjev na svetu, v zadnjih treh letih pa je bil kar dvakrat izbran v prvo peterko lige.

luka dončić adam silver Napovedal prihodnost Šport Temu gospodu gredo zasluge, da je Dončić pristal v Dallasu

Neuradno se namiguje, da naj bi bil odhod Donnieja Nelsona povezan z domnevnim sporom med Lukom Dončićem in Haralabosom Voulgarisom. Več o tem si preberite TUKAJ.

Pravi trenutek za spremembe

Dallas po drugem zaporednem izpadu v prvem krogu v končnice zdaj na napredovanje iz serije čaka že vse od šampionske sezone 2011. Prihajajoči "off-season" bo ključen za nakup novih okrepitev, kar bo velik izziv za bodočega direktorja kluba. Ta bo imel s finančnega vidika na voljo kar nekaj manevrskega prostora, večji izziv pa bo poiskati igralce, ki bodo kompatibilni z igro Dončića in Kristapsa Porzingisa, med katerima naj bi se v pretekli sezoni nekajkrat pošteno zaiskrilo.

"Donnie je odigral pomembno vlogo pri naših uspehih in je močno pripomogel k temu, da je Dallas osvojil naslov prvaka. Njegovo trdo delo, ustvarjalnost in vizija ga uvrščajo med pionirje," je v izjavi sporočil Cuban.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 5
  • blayo 22:55 17.junij 2021.

    Ne samo to, tudi Carlisle je pobral šila in kopita...

  • Sheldon_Roth 17:03 17.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 09:36 17.junij 2021.

    Prava oseba nujna za odhod bi v resnici bil Voulgaris, če naj bi se klub na daljši rok pozdravil in spremenil v resno tekmovalno ekipo. Ekipo, ne najcenejšo one man band ekipo z enim frontmanom, ostalo pa marketing.