Šport > Košarka
5509 ogledov

Temu gospodu gredo zasluge, da je Dončić pristal v Dallasu

luka dončić adam silver Reševalni pas/Twitter Komisar lige NBA Adam Silver in Luka Dončić.
Trener Rick Carlise je analiziral vpliv Luke Dončića, s katerim se so se Dallas Mavericks iz moštva z začelja lestvice prelevili v resnega kandidata za končnico.

Luko Dončića je na naboru košarkarske lige NBA kot tretjega izbrala Atlanta Hawks in ga po predhodnem dogovoru prepustila Dallas Mavericks. Franšiza iz Teksasa je z odločitvijo zadela v polno, saj je 19-letnik upravičil visoka pričakovanja in v prvi četrtini sezone zasenčil oba košarkarja, ki sta bila na naboru izbrana pred njim - Deandreja Aytona (#1/Phoenix Suns) in Marvina Bagleyja III (#2/Sacramento Kings).

luka dončić Kako mu to uspeva? Šport Dončić ponižal Črnogorca, nato plesal kot majhen otrok

Nabor lige NBA je nekakšna loterija, vseeno pa odločevalci potrebujejo dobro oko za prepoznavanje talentov in obilico košarkarskega znanja. V Dallasu se je v tem pogledu konkretno izkazal generalni direktor in predsednik košarkarskih operacij Donnie Nelson, ki je najzaslužnejši za nakup mladega Slovenca.

"Donnie ima izjemen dar za prepoznavanje talenta, primerljiv s komerkoli v ligi NBA. Pred več kot letom dni mi je dejal, da bo Dončić po njegovem mnenju najboljši košarkar letošnjega nabora," je razkril trener Dallasa Rick Carlisle.

luka dončić Blizu rekorda Šport Trener ni upošteval želje navijačev in Dončića

"Res sem ogromno slišal o njem. Vsi so govorili, da je poseben igralec. Ves čas sem govoril, da se s posnetkov iz Evrope ne vidi, kako hiter in močan je za svojo višino. Po skoku je lahko zelo hitro na drugi strani igrišča in s tem presenti nasprotnika. Ne preseneča me, da ima tako velik vpliv na moštvo," je dodal trener.

Luka Dončić Z eno besedo: noro! Šport "Star sem 44 let in na steno sem obesil plakat Luke Dončića"

Dončićev vse prepoznavnejši zaščitni znak je trojka s korakom nazaj, s čimer je na nedavni tekmi pokopal Houston Rockets. "Met mi je všeč kot orožje, vendar ne maram, da bi bilo to njegovo edino orožje, ko pa lahko počne toliko stvari. Treba je poiskati ravnotežje. Na začetku sezone je metal prekratke žoge. Če najde pravo ravnotežje, je to lahko veliko orožje," je sklenil Carlisle.

Luka Dončić, LeBron James Mojster Šport V tem ključnem elementu Dončić presega prav vse!
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.