Šport > Košarka
7204 ogledov

Trener ni upošteval želje navijačev in Dončića

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Še ena izjemna predstava Luke Dončića, tokrat blizu rekordnega podviga.

Dallas je zabeležil še deseto zaporedno zmago na domačem parketu, kar je najdaljši niz od leta 2008. Z uspehom s 101:76 proti Orlandu so prišli tudi do 14. zmage na 25. tekmi sezone.

Luka Dončić je v prvi četrtini zbral pet točk, do polčasa pa je dodal še dva zadeta prosta meta, v statistiko pa je do glavnega odmora vpisal tudi po štiri skoke in podaje, kar je že napovedovalo, da bo poskušal priti do svojega prvega trojnega dvojčka (dvomestnega učinka v treh statističnih prvinah) v ligi NBA. V tretji četrtini se je Slovenec, ki mu met nikakor ni stekel, tako osredotočil na skoke in asistence, ob koncu tretjega dela igre pa je ostal pri sedmih točkah, a je imel kar 11 skokov in 9 podaj. Na roko so mu šli tudi soigralci, ki so v napadu zadevali po njegovih asistencah, v obrambi pa so z zapiranjem lepo omogočili, da je Luka prihajal do ujetih žog.

A v prid Slovencu ni govorila visoka razlika, ki so si jo priigrali domači košarkarji. Domači trener Rick Carlisle v zadnji četrtini tako na parket ni več poslal Dončića in dal raje priložnost rezervistom, kar je razočaralo številne navijače, ki so stiskali pesti za novinčev prvi triple-double. Z 19 leti in 284 dnevi bi sicer postavil rekord, saj bi postal najmlajši igralec s takšnim dosežkom.

Enajst ulovljenih žog in devet asistenc sta Dončićeva najboljša dosežka v ligi NBA. Iz igre je sicer zadel le dva od 11 metov.

Komentarjev 1
  • Spark 12:51 11.december 2018.

    [ Trener ni upošteval želje navijačev in Dončića ] Pravilno! Kdor spremlja igre Masov ve, da je v ospredju vedno ekipa, na kar v svojih odgovorih nenehno opozarja Luka.

Sorodne novice