Šport > Košarka
12727 ogledov

Dončić ponižal Črnogorca, nato plesal kot majhen otrok

luka dončić Twitter
Slovenski as iz dneva v dan navdušuje z izjemnimi potezami. Tokrat se je na seznamu njegovih žrtev znašel črnogoroski košarkar Nikola Vučević.

Dallas Mavericks so na krilih slovenskega čudežnega dečka zabeležili drugo zaporedno zmago v ligi NBA oziroma deseto zapored pred domačimi gledalci. Tokrat so jim morali z izidom 101:76 priznati premoč košarkarji Orlando Magic.

Luka Dončić je prikazal še eno dobro predstavo, tako da nam počasi že zmanjkuje presežnikov za opisovanje njegovih podvigov. Na parketu je preživel 25 minut in pol ter prispeval sedem točk, 11 skokov in devet podaj. Ob visoki prednosti domačega moštva ga trener Rick Carlisle v zadnji četrtini ni več poslal na parket ter ga tako oropal priložnost za prvi trojni dvojček v ligi NBA.

luka dončić Blizu rekorda Šport Trener ni upošteval želje navijačev in Dončića

Dončić je že v uvodni četrtini srečanja pokazal svojo iznajdljivost, ko je med prodorom pod koš izgubil ravnotežje, a vseeno uspel žogo podati med nogami črnogorskega centra Nikole Vučevića.

Dončića je pred tem morda celo spotaknil eden od gostujočih košarkarjev, a je sodniška piščalka ostala nema. Morebitno krivico je z zadetim košem popravil Jalen Brunson.

Po svetovnem spletu pa ni odmevala le Dončićeva spretna podaja, temveč tudi njegovo zabavno in smešno slavje po zabijanju soigralca DeAndreja Jordana. Luka se je koša razveselil kot majhen otrok, kasneje pa se je znal pošaliti na svoj račun, saj je posnetek delil na uradnem twitter profilu.

goran dragić NBA Šport Dragić se ni naigral, čustveni prizori po tekmi

Komentarjev 8
  • Tojeto 23:28 11.december 2018.

    Osebno in večina navdušencev Luke je videla lepo in iznajdljivo športno potezo, Vi pa znate umazati vsako dobro stvar z naslovi in opisi, ki ne sodijo niti na ulico. Če imate težave s kadrom in ga hočete obdržati, jim organizirajte ...prikaži večte kakšno delavnico, kjer bodo obogatili besedni zaklad in vnesli športu primerne besede namesto "ubil ga je s to potezo", ..."ponižal je Črnogorca"in kot pravi Bob ...Popravite naslove in besedila!.... in ne bodite kreteni

  • Janez_53 11:39 11.december 2018.

    No, avtor članka Ž.J., če vam "primanjkuje presežnikov" za Luko Dončića, vam lahko pomagam. Kaj, ko bi ga poimenovali kar "Vsemogočni" ali "Božanstvo" ali kaj podobnega?

  • Bob 11:04 11.december 2018.

    V košarki se spoštuje nasprotnika! Ne govorite o poniževanju!!! Popravite naslove in besedila!!!