Šport > Košarka
16821 ogledov

Ugledni ameriški novinar za Carlislov odhod obtožil Dončića

Rick Carlisle in Luka Dončić Profimedia
Rick Carlisle je odstopil z mesta glavnega trenerja NBA ekipe Dallas Mavericks, po pisanju novinarja ESPN-a pa naj bi bil glavni razlog za odhod njegov odnos s prvim zvezdnikom ekipe.

Luka Dončić ostaja brez glavnega klubskega trenerja! Rick Carlisle je namreč v četrtek obvestil lastnika ekipe Dallas Mavericks Marka Cubana, da po trinajstih letih zapušča to pozicijo, kljub temu da ga za klub veže še dvoletna pogodba.

Prvi so novico objavili pri sloviti televizijski mreži ESPN, kmalu pa so namigovanja potrdili tudi pri Dallasu, kjer se je Cuban zahvalil za vse, kar je Carlisle v vseh teh letih dal ekipi ter mu zaželel uspeh tudi v nadaljevanju kariere.

Rick Carlisle Po 13 letih Šport S temi besedami je zdaj že bivši Dončićev trener napovedal slovo od Dallasa

Carlisle je namreč franšizo zapustil kot največji trener v njeni zgodovini, saj je tekom trinajstih let sedenja na klopi Maverickov ekipo kar devetkrat popeljal v končnico, je trener z največ zmagami ter edini, ki je šel vse do konca ter leta 2011 Dallasu priboril edini zgodovinski naslov.

Carlisle je v svoji izjavi za ESPN sicer poudaril, da je predčasni odhod njegova lastna želja, toda sloviti ESPN-ov novinar Tim MacMahon vendarle ni tako prepričan v to.

Tik pred Carlislom je namreč po 24 letih vlogo generalnega menedžerja zapustil tudi legendarni Donnie Nelson, čigar odhod je zelo prizadel našega Luko Dončića, povsem drugače pa naj bi bilo v primeru Carlisla, saj MacMahon prav v mladem Slovencu vidi glavni razlog za trenerjevo predčasno slovo.

"Med Luko Dončićem in Rickom Carlislejem je tlela napetost, ki je zelo skrbela celotno organizacijo. Pričakovalo se je sicer, da bo začel tudi prihajajočo sezono, a se bo njegov stolček močno tresel," je preko Twitterja sporočil MacMahon, ki je tako prepričan, da se je Carlisle rajši pred sezono razšel z Mavericki, ko naj bi si ga v svojih vrstah želelo kar šest različnih ekip, kot pa da čaka na nogo pri trenutnem klubu.

  luka dončić rick carlisle Dončić Šport Tektonski premiki pri Dallasu, zdaj bo vse drugače

 
Komentarjev 1
  • marsal22 12:42 18.junij 2021.

    res je ! Za vsem stoji Dončič , ker je nezadovoljen z njihovim delom , to je grajenjem zmagovalne ekipe ! Zdaj bosta novi trener in novi GM imela eno poletje in eno tekmovalno sezono časa , da uspeta ,sicer ...prikaži večicer gre Dončič k Lakersom !

Sorodne novice