Šport > Košarka
944 ogledov

Pomembna novica glede Dončića

Instagram
Slovenski NBA zvezdnik bo že v petek znova oblekel dres z državnim grbom.

Slovenska košarkarska reprezentanca bo v sredo in v petek odigrala dve prijateljski tekmi v okviru priprav na kvalifkacija za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

V torek se je v dvorani Stožice, kjer se bo #mojtim s južnimi sosedi pomeril v petek ob 20. uri, četi Aleksandra Sekulića pridružil tudi naš najboljši košarkar Luka Dončić.

Mladi zvezdnik teksaškega moštva Dallas Mavericks, s katerim je še drugo leto zapored izpadel v uvodnem krogu končnice, je z reprezentanco v torek odpotoval na Reko, vendar je njegov nastop na nocojšnji tekmi malo verjeten.

Bo pa Dončić, sodeč po objavi Košarkarske zveze Slovenije (KZS), zagotovo na parketu v petek, kar so na zvezi sporočili na sila domiseln način. 

Le upamo lahko, do šla žoga tudi na drugi tekmi s Hrvati tako rada skozi obroč, kot na posnetku, s katerim je slovenski as razveselil trume domačih navijačev.

Hrvaška in slovenska izbrana vrsta imata bogato zgodovino medsebojnih dvobojev. Do sedaj sta se pomerili že triintridesetkrat. Štirinajst zmag so zabeležili slovenski košarkarji, devetnajstkrat pa so bili uspešnejši hrvaški tekmeci. Izid tekme tokrat razumljivo ne bo v prvem planu. Oba selektorja se namreč srečujeta s podobnimi izzivi, saj se igralci postopno priključujejo, tako da treningi še ne potekajo v polnih zasedbah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.