Šport > Košarka
13404 ogledov

To je človek, ki naj bi si ga za novega trenerja želel Luka Dončić

Jamahl Mosley Profimedia
Prvi zvezdnik NBA ekipe Dallas Mavericks, Luka Dončić, naj bi bil po pisanju ameriških medijev pripravljen podpreti Jamahla Mosleya kot zamenjavo za Ricka Carlisla na mestu glavnega trenerja Maverickov.

Vir blizu kluba naj bi spletni strani DallasBasketball.com razkril, da je Luka Dončić pripravljen podpreti napredovanje trenutnega pomočnika Jamahla Mosleya v glavnega trenerja franšize Dallas Mavericks.

Rick Carlisle je namreč v četrtek lastniku moštva Marku Cubanu sporočil, da se po 13 letih umika s pozicije glavnega trenerja Dallasa.

Mavericki so tako v zgolj v nekaj urah ostali brez dveh ključnih mož v vodstvu kluba, saj je prejšnji dan po 24 letih brez svoje pozicije ostal tudi legendarni generalni menedžer ekipe Donnie Nelson.

Rick Carlisle Po 13 letih Šport S temi besedami je zdaj že bivši Dončićev trener napovedal slovo od Dallasa

Prav odhod slednjega naj bi močno prizadel prvega zvezdnika ekipe, saj je bil Nelson tisti, ki je leta 2018 na naboru izbral Dončića. Po pisanju ameriških medijev naj bi se Cuban zavedal, da bo s svojo odločitvijo glede Nelsona nekoliko pokvaril svoj odnos s svojim najboljšim igralcem in to zgolj eno leto pred iztekom Dončićeve pogodbe.

Cuban naj bi bil tako pripravljen narediti vse, da Dončića prepriča, da poleti vendarle podaljša pogodbo. Med drugim naj bi bil pripravljen prisluhniti tudi Dončićevim željam pri izbiri novega glavnega trenerja.

Rick Carlisle in Luka Dončić Glavni razlog Šport Ugledni ameriški novinar za Carlislov odhod obtožil Dončića

Po pisanju ameriških novinarjev, tudi ESPN-ovega Tima MacMahona, ki je za predčasni Carlislov odhod obtožil prav Dončića, naj bi si Luka na klopi Maverickov želel Mosleya, s katerim ima odličen odnos in je naravnost navdušil Dončića, ko je moral zamenjati Carlisla v vlogi glavnega trenerja na tekmi z New York Knicks.

"V sebi ima tisto, kar je potrebno za glavnega trenerja. Zagotovo je lahko glavni trener katere izmed ekip," naj bi nedavno za svojega prijatelja izjavil Dončić.

Mosley se je sicer Carlislovem štabu pridružil leta 2014, zdaj že bivši trener Maverickov pa naj bi bil naravnost navdušen nad svojim sodelavcem in ga je v preteklosti že večkrat priporočil posameznim ekipam, ki so iskale novega glavnega trenerja.

Po pisanju Američanov naj bi bil prav zaradi Dončića 42-letni pomočnik trenerja prvi kandidat za izpraznjeno mesto glavnega trenerja, a bo na odločitev potrebno še počakati, saj namerava Cuban najprej zaposliti novega generalnega menedžerja ter se z njim dogovoriti o novem glavnem trenerju.

Po ameriških medijih se kot morebitnega novega generalnega menedžerja najbolj omenja klubsko legendo Michaela Finleya, ki naj bi ob Cubanu in Nelsonu že dosedaj imel eno izmed glavnih vlog pri vodenju kluba.

Ali pa bo tudi slednji imel enake želje glede novega trenerja kot Dončić, pa zaenkrat še ni znano. Prav tako se Luka tudi uradno še ni opredelil za Mosleya, tako da gre pri vsem skupaj le za ugibanja ameriških medijev.

So pa zato izbiro Mosleya za novega trenerja podprla že številna znana imena...

  luka dončić rick carlisle Dončić Šport Tektonski premiki pri Dallasu, zdaj bo vse drugače american airlines center Bomba iz Dallasa Šport Gromozanski pretres za Dončića, poslavlja se ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice