Šport > Košarka
3772 ogledov

Legendari Nowitzki se vrača v klub

Luka Dončić in Dirk Nowitzki Reševalni pas/Twitter
Nova funkcija za legendarnega Nemca.

Po krizi v košarkarskem klubu Luke Dončića v ligi NBA Dallas Mavericks, ki je v nekaj dneh ostal brez trenerja Ricka Carlisla in generalnega menedžerja Donnieja Nelsona, bo na pomoč priskočil nekdanji zvezdnik te ekipe Nemec Dirk Nowitzki. Klub je danes sporočil, da bo Nowitzki odslej sodeloval z moštvom kot posebni svetovalec.

Kot so pojasnili na spletni strani Dallasa, bo Nowitzki pomagal tako pri iskanju novega trenerja kot generalnega menedžerja, imel pa bo še druge zadolžitve, povezane z odločitvami v klubu.

"Mark Cuban mi je ponudil to vlogo in vesel sem, da lahko pomagam. Tako Donnie Nelson kot Rick Carlisle sta bila moja mentorja in imela veliko vlogo pri mojih uspehih in razvoju kluba. Pogrešal ju bom, a zdaj je pomembno, da bom pomagal Marku, da naredimo korak naprej," je pojasnil nekdanji nemški košarkar.

Jamahl Mosley Lukova podpora Šport To je človek, ki naj bi si ga za novega trenerja želel Luka Dončić Rick Carlisle in Luka Dončić Glavni razlog Šport Ugledni ameriški novinar za Carlislov odhod obtožil Dončića

V ligi NBA je Nowitzki edini igralec, ki je kar 21 sezon preživel v isti ekipi, ki ji je leta 2011 pomagal tudi do edinega naslova prvaka NBA doslej.

nowitzki dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanji prvi zvezdnik moštva Dallas Mavericks ima še vedno kup klubskih rekordov: zbral je največ točk (31.560), skokov (11.489), skokov v obrambi (10.021), košev iz igre (11.169), trojk (1982), prostih metov (7240), ima pa tudi največ odigranih tekem (1522), tekem v začetni postavi (1460) in odigranih minut (51.368).

V bogati karieri je 14-kratni udeleženec tekem zvezd v poprečju dosegal 20,7 točke, 7,5 skoka in 2,4 podaje na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice