Šport > Košarka
3997 ogledov

Navijači Dallasa so si zaželeli še enega Slovenca

Luka Dončić KZS/alesfevzer.com
"Sporočilo za novega generalnega managerja!"

Medtem ko v Dallasu zaradi odhodov generalnega managerja Donnieja Nelsona in trenerja Ricka Carlisla vre, si je kar precej navijačev franšize vzelo čas in si z zanimanjem ogledalo predstavo Luke Dončića v dresu slovenske reprezentance. Prvi zvezdnik Mavericks je ob zmagi proti Hrvaški zbral 10 točk, sedem skokov in kar 17 asistenc. Slednja številka je navdušila pristaše Dallasa, saj v Evropi precej strožje igralcu pripisujejo podaje za koš soigralcev.

Dončić sicer ostaja pravi ambasador slovenske košarke, precej navijačev je na primer spraševalo, kje lahko nabavijo dres Slovenije, v svojih vrstah pa si je marsikateri podpornik ekipe iz Teksasa kar naenkrat zaželel še enega Slovenca. Tokrat na tapeti ni bil Goran Dragić, ki so ga v preteklosti že povezovali s prestopom v Dallas, ampak Klemen Prepelič.

Slednji je s svojo strelsko predstavo navdušil Američane, zbral je 31 točk ob metu 6/8 za tri točke. Mnogi so prihodnjem generalnemu managerju Dallasa svetovali kar podpis pogodbe s 'slovenskim sniperjem'. To je sicer nerealno pričakovati.

Klemen Prepelič | Avtor: KZS/alesfevzer.com KZS/alesfevzer.com

Prepelič se je na tekmi sicer izkazal tudi z izjemno trojko ob izteku tretje četrtine, ko je zadel s skoraj polovice igrišča in takrat poskrbel za vodstvo s 77:70.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice