Šport > Košarka
12531 ogledov

Razlog za odhod Carlisla, ki ni povezan z Dončićem

carlisle dončić Profimedia
Luka Dončić očitno ni bil edini član organizacije Dallas Mavericks, ki se ni strinjal s hierarhijo v moštvu.

Košarkarsko franšizo Dallas Mavericks v zadnjih dneh pretresajo kadrovske spremembe, ki so se še do nedavnega marsikomu zdele nepredstavljive. Potem ko je po skoraj četrt stoletja s položaja odstopil generalni menedžer Donnie Nelson, se je od moštva po 13 letih poslovil še trener Rick Carlisle.

Rick Carlisle in Luka Dončić Glavni razlog Šport Ugledni ameriški novinar za Carlislov odhod obtožil Dončića american airlines center Bomba iz Dallasa Šport Gromozanski pretres za Dončića, poslavlja se ...

Po poročanju ESPN-a je k odhodu uglednega košarkarskega stratega pripomogel napet odnos z Lukom Dončićem, po najnovejših informacijah pa naj bi Carlisle odšel predvsem zaradi naraščajočega in vse bolj motečega vpliva Boba Voulgarisa, ki je v moštvu zadolžen za kvantitativne raziskave in razvoj.

Ker naj bi Voulgaris, ki je neuradno sprt tudi z Dončićem, začel posegati v avtonomijo trenerja, se je Carlisle odločil spakirati kovčke. 

Rick Carlisle Pelicans Mavs | Avtor: Profimedia Klop Dallasa med gostovanjem v New Orleansu. Profimedia

"Z odhodom Donnieja Nelsona je Carlisle izgubil tesnega zaveznika, zato je začel premišljevati o prihodnosti in tesnem sodelovanju z "menedžerjem iz ozadja" Bobom Voulgarisom. Očitno je njun odnos postal malo smešen tudi za NBA standarde," je zapisal Kevin Stump, soustvarjalec spletne strani Mavsmoneyball, ki se sklicuje na poročanje novinarja The Athletica Sama Amicka.

Dodal je, da naj bi Voulgaris nekdanjega trenerja Dallasa z grožnjami prisilil v to, da je v začetno peterko na tekmi končnice z Los Angeles Clippers umestil Bobana Marjanovića. "Carlisle ni tip trenerja, ki bi prenašal takšne reči," je poudaril Stump.

Mark Cuban Pereča tema Šport Dončićev šef o govoricah, da je prišlo do razkola med Luko in vodstvom kluba
Komentarjev 2
  • silvester1 11:34 22.junij 2021.

    Cuban se mora hitro znebiti tega grka.uničil mu bo moštvo.saj je on lastnik kluba ne en hazarder

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 15:03 21.junij 2021.

    Če je res kaj na temu, je najboljši čas za prestop Dončiča sedaj, ko ima najboljšo ceno. Kasneje pod Voulgarisom ne bo imel več ne take cene, ne takega vpliva.