Šport > Košarka
5805 ogledov

"Če bi bil njegov soigralec, bi ga nokavtiral!"

Ben Simmons Joel Embiid 76ers Profimedia Ben Simmons in Joel Embiid.
Nekdanji zvezdnik je ostro kritiziral igro All-Star igralca.

V noči na ponedeljek so Atlanta Hawks na sedmi tekmi drugega kroga Vzhoda premagali Philadelphia 76ers (103:96) in se uvrstili v konferenčni finale, kjer jih čakajo Milwaukee Bucks.

76ers, ki so bili po rednem delu na prvem mestu in so veljali za favorite, so po vodstvu z 2:1 izgubili tri od preostalih štirih tekem in se znova poslovili (pre)zgodaj.

trae young NBA Šport Dončićev večni rival: "Uspelo nam je v velikem slogu"

Prvi zvezdnik Philadelphie je Joel Embiid, ta je v nedeljo ponoči upravičil svoj sloves in prispeval 31 točk ter 11 skokov. Zato pa je povsem zatajil njegov All-Star kolega - Ben Simmons.

Avstralec je sicer dosegel 13 asistenc, a je zbral le pet točk. Simmons, ki je zelo eksploziven in odlično igra v obrambi, je katastrofalen strelec metov z razdalje in polrazdalje. V svoji celotni NBA karieri, ki traja že nekaj let, je zadel le eno trojko. Za branilce v današnjih časih je to zares neverjeten podatek.

Poleg tega je Simmons izjemno slab izvajalec prostih metov. Nasprotniki zaradi tega na njem namerno delajo prekrške, kot so jih nekoč nad velikanskim centrom Shaquillom O'Nealom. In prav slednji, ki je hodil na isto univerzo kot Simmons (Lousiana State), je po srečanju ostro kritiziral Avstralca.

Shaquille O'Neal | Avtor: Profimedia Profimedia

carlisle dončić Zadnji žebelj Šport Razlog za odhod Carlisla, ki ni povezan z Dončićem

O'Neal je pred sedmo tekmo Simmonsa pozval, naj kljub težavam z metom ostaja agresiven in pogosto prodira pod koš. Na dušo mu je položil, da naj ga ne bo strah neuspeha. A mladenič ga očitno ni poslušal, saj je v strahu pred prekrškom podajal žoge soigralcem celo, ko je bil povsem sam pod košem.

"Ne potrebuješ sedem tekem, da ugotoviš, kako moraš igrati. Ne podvajajo ga. Bodi agresiven, napadaj, kreni v raketo. Nočem poslušati izgovorov in neumnosti. Če bi bil moj soigralec, bi ga po tekmi v slačilnici nokavtiral," je v oddaji Inside the NBA dejal popularni Shaq.

Simmons je v vseh četrtih četrtinah serije proti Atlanti skupno iz igre sproduciral le tri mete. Na zadnjih štirih tekmah niti enega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice