Šport > Košarka
2161 ogledov

Drama in pol: v zadnji sekundi gledali posnetek!

Giannis Antetokuonmpo Bucks Profimedia
Po infarktnem obračunu je znan prvi finalist Vzhoda.

Košarkarji Milwaukee Bucks so prvi finalisti vzhodne konference lige NBA. V sedmi tekmi polfinala so po podaljšku s 115:111 premagali Brooklyn Nets in v finale napredovali z izidom 4:3 v zmagah. Bucks se bodo v finalu merili bodisi z Atlanto bodisi s Philadelphio, ki se bosta danes udarili na sedmi tekmi polfinala.

Največ zaslug za to ima Grk Giannis Antetokounmpo, ki je dosegel 40 točk. Na drugi strani je bil osmoljenec Kevin Durant, ki je dosegel kar 48 točk. V zadnji sekundi rednega dela je zadel met z razdalje, ki so ga sodniki najprej ocenili kot trojko oziroma vodstvo domačih, po ogledu posnetka pa so videli, da je Durant stopil na črto za tri točke in sledil je podaljšek (109:109). Durant je nato v zadnji minuti podaljška zgrešil še dva meta za izenačenje.

Tekmo v dvorani Barclays Center v New Yorku si je ogledalo 16.200 gledalcev.

Luka Dončić Iz ene skrajnosti... Šport To je zagotovo najbolj nor podatek o Dončiću, kar ste ga kdaj videli

Antetokounmpo je metal 15:24, ob tem pa je zbral še pet podaj in trinajst skokov. "Dali smo vse od sebe. Vedeli smo, da bomo na koncu tekme izmučeni, a izplačalo se je. Po zaostanku 0:2 v zmagah so pokazali karakter, se vrnili v igro, izsilili sedmo tekmo in zdaj smo v finalu," je povedal Antetokounmpo.

Durant, ki je ob 48 točkah zbral devet skokov in šest podaj, je častno priznal poraz. "Zasluženo so zmagali. Imajo odlično ekipo in vse možnosti, da postanejo prvaki," je dejal eden od zvezdnikov Brooklyna.

Pri zmagovalcih je Khris Middleton dodal 23 točk in 10 skokov, Brook Lopez je zbral 19 točk, Jrue Holiday pa trinajst. Pri Brooklynu je imel James Harden ob metu 5:17 22 točk, Blake Griffin pa 17.

NBA, 2. krog (7. tekma):

Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 111:115
- Milwaukee je z izidom 4:3 napredoval v finale Vzhoda

Komentarjev 1
  • Brenda_Elkins 11:13 20.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice