Šport > Košarka
5286 ogledov

Srbi po košarici popljuvali Jokića: "Prasec, nisi naš!"

Nikola Jokić Profimedia
Slovenski prvi zvezdnik se je odzval klicu domovine, srbski pač ne.

Nikola Jokić je v letošnji sezoni zasluženo osvojil naslov najkoristnejšega igralca lige NBA (MVP). Za Denver Nuggets je odigral vseh 72 tekem rednega dela, nato pa še deset obračunov v končnici.

Jokić bi moral biti gonilna sila reprezentance Srbije v naskoku na olimpijsko medaljo. Srbi so potihem ciljali celo na zlato, saj se Američani ne bodo predstavili v najmočnejši zasedbi. A stvari so se obrnile drugače.

american airlines center Bomba iz Dallasa Šport Gromozanski pretres za Dončića, poslavlja se ...

V sredo je Jokić sporočil, da se letos ne bo udeležil zbora izbrane vrste pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova.

"Kljub veliki želji nisem v stanju, da bi nastopal za reprezentanco. Moje telo potrebuje daljše obdobje brez igranja, da bi se odpočilo. To je stališče mojega kluba in moram ga sprejeti. Prepričan sem, da imajo fantje tudi brez mene dovolj kakovosti, da naredijo dober rezultat," je Jokić sporočil za Tanjug.

Nikola Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

Srbi se morajo, tako kot Slovenci z Luko Dončićem, najprej uvrstiti na olimpijske igre. Kvalifikacijski turnir, na katerem so prvi favoriti, bodo igrali v domačem Beogradu.

košarka reprezentanca Sijajen uvod Šport Slovenci prvi test prestali z odliko

Na družbenih omrežjih so se po Jokićevi odločitvi začeli vrstiti čustveni komentarji. Mnogi so Jokiću očitali, da so zanj vstajali sredi noči in ga vzpodbujali v izvrstni sezoni, njemu pa je preprosto vseeno za navijače in nadobudne košarkarske navdušence v domovini.

Številni so zapisali, da ga odslej ne bodo več spremljali in celo pozivali medije, naj ne poročajo več o njegovih dosežkih v NBA, češ, da Jokića ne bi smeli več šteti za Srba.

Vsestranski center iz Sombora je za člansko izbrano vrsto nastopal le na svetovnem prvenstvu 2019, ko je Srbija izpadla v četrtfinalu proti Argentini. 

Komentarjev 1
  • Edward_Adkins 12:13 17.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice