Šport > Košarka
234 ogledov

Slovenci prvi test prestali z odliko

košarka reprezentanca KZS/Twitter
Slovenska moška košarkarska reprezentanca je na prvi od dveh pripravljalnih tekem proti Hrvaški na Reki premagala Hrvaško s 94:80 (20:21, 46:40, 76:58). Ekipi se bosta v petek srečali še v Ljubljani.

Obe reprezentanci sta nastopili v oslabljenih postavah, pri Sloveniji še ni bilo superzvezdnika Luke Dončića, Alekseja Nikolića, Gregorja Hrovata, selektorju Aleksandru Sekuliću pa nista bila še na voljo niti novi Američan Michael Tobey in Vlatko Čančar, ki se ekipi še ni pridružil. Zaradi poškodb sta morala prihod na priprave odpovedati tudi Žan Mark Šiško in Gašper Vidmar.

Kocka je padla Šport Pomembna novica glede Dončića

Zaradi tega in tudi dejstva, da sta ekipi šele na začetku priprav za olimpijske kvalifikacije in da so priložnost za igro dobili vsi igralci, nista pokazali posebej kakovostne predstave, vsekakor pa je lahko po tekmi bolj zadovoljen slovenski selektor, njegovi izbranci so ob koncu prvega in v drugem polčasu prikazali zelo spodobno igro, predvsem so se izkazali v metih z razdalje.

V prvem delu, v katerem sta se reprezentanci izmenjavali v vodstvu, si nobena ni priigrala več kot šest točk prednosti, Sloveniji je to uspelo z delnim izidom povsem pri koncu, ko so z delnim izidom 9:0 postavili izid polčasa 40:46. V zaključku prvega dela je zelo dobro igral predvsem Luka Rupnik.

Rupnik je dobro vodil ekipo tudi na začetku drugega polčasa, ko je Slovenija prav z njegovim košem povedla s 54:43, s trojko Zorana Dragića prednost še povečala, v 27. minuti že vodila s 64:47, v zaključku tretje četrtine pa z 76:58.

V zadnjem delu so se gostitelji prišli do -13, a Slovenci na čelu z Jako Blažičem, z 20 točkami najučinkovitejšim igralcem tekme, so našli odgovor in zaustavili njihov nalet.

"Spodbudna zmaga pred nadaljevanjem priprav. Dobili smo potrditev, da smo na pravi poti in moramo nadaljevati v tem slogu. Igra še ni na ravni, kot jo pričakujem, a postopoma skozi treninge bomo prišli tja, kot si vsi želimo. Vsak dan se nam priključi kakšen nov igralec, treba bo tudi njih vključiti v sistem. Selektor je že naredil dobre zametke, kakšna bo reprezentanca, kakšne bodo vloge posameznikov," je po tekmi dejal Blažič.

Podobno mnenje ima tudi Dragić: "Danes se nismo toliko ozirali na rezultat. Vsekakor smo hoteli zmagati, delali pa smo predvsem na taktiki, da se vključimo v igro, na 'timingu' bloka in podobno. Tekma je bila zanimiva, izgubili smo skok, a nam še manjka par igralcev. Ko se priključijo Dončić, Tobey in Čančar bo drugače."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.