Šport > Košarka
89 ogledov

Kot proti Dallasu: Clippers se vračajo med žive!

Kawhi Leonard Clippers Jazz Profimedia
V noči na nedeljo je bila odigrana ena tekma končnice.

Košarkarji Los Angeles Clippers so dobili prvo domačo tekmo konferenčnega polfinala na Zahodu proti Utah Jazz, s čimer so zaostanek v seriji na štiri zmage znižali na 1:2. Ob visoki zmagi s 132:106 sta Kawhi Leonard in Paul George skupaj prispevala 65 točk.

Košarkarji iz Los Angelesa so prvi dve tekmi proti z 52 zmagami najboljši ekipi rednega dela izgubili, na tretji tekmi pa vendarle tudi sami pokazali svojo moč. Leonard je tekmo končal s 34 točkami in 12 podajami, medtem ko je George prispeval 31 točk za Clippers, ki so v Staples Centru igrali pred 8000 gledalci. Reggie Jackson in Nicolas Batum sta k zmagi dodala po 17 točk.

luka dončić Ni normalen Šport Podatek, ki vas bo vrgel na rit: Dončić pred Jordanom!

"Ko moja dva najboljša igralca pokažeta, česa sta zmožna, potem je tudi drugim lažje, saj jim onadva vse pripravita," je po koncu povedal trener LA Clippers Tyronn Lue.

Za Utah je Donovan Mitchell, ki je na prvih dveh tekmah v povprečju dosegel 41 točk, prispeval 30 točk, a zadnjih sedem minut zaradi zvina desnega gležnja ni igral. Joe Ingles je za Jazz dodal 19 točk, Jordan Clarkson 14, Rudy Gobert pa 12 ob desetih skokih.

"V redu sem. Že danes sem se hotel vrniti na igrišče, a bi bilo škoda tvegati, ker smo takrat že zaostajali 16 ali 18 točk. Z mano bo vse v redu," je Mitchell po koncu pomiril navijače in napovedal, da bo na četrti tekmi, ta bo v noči na torek po slovenskem času, že nazaj.

Utah se je 7:18 pred koncem tekme približal na 95:106, potem pa je Mitchell zapustil igrišče, Clippers so v slabih dveh minutah naredili serijo 10:0 in visoko vodstvo pred težav zadržali do konca.

Liga NBA (končnica), 2. krog:

ZAHOD:
Los Angeles Clippers - Utah Jazz 132:106
- Utah vodi v zmagah z 2:1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice