Šport > Košarka
140 ogledov

Jeleni vrnili udarec, Clippers spet v težavah

Giannis Antetokounmpo Kevin Durant Bucks Nets Profimedia
V noči na petek sta bili odigrani dve tekmi končnice v ligi NBA.

Košarkarji Milwaukee Bucks so prišli do prve zmage v polfinalu vzhodne konference lige NBA proti Brooklyn Nets in zaostanek v boju na štiri zmage znižali na 1:2. Ekipa okoli zvezdnika Giannisa Antetokounmpa je pred domačim občinstvom tesno premagala Mrežice (86:83) in se vrnila v boj za konferenčni finale. 

Dvakratni najkoristnejši igralec (MVP) lige Antetokounmpo je prispeval 33 točk, 14 skokov in dve podaji, vendar s tem ni bil najboljši igralec svoje ekipe. Presegel ga je Khris Middleton s 35 točkami, 15 skoki in podajo.

Brooklyn je tako kot na drugi tekmi spet igral brez poškodovanega Jamesa Hardna. Kevin Durant je bil prvi zvezdnik Mrežic s 30 točkami in 11 skoki, vendar se je njegov poskus za tri točke in podaljšek odbil od obroča in domači so se izognili zaostanku z 0:3.

"Zdel se je dober met, a hvala bogu, da ni šel v koš," je o zadnjem poskusu Duranta za tri dejal Antetokounmpo.

dončić porzingis Stroka Šport "Porzingis nima pravice biti jezen na Dončića"

Rudy Gobert Paul George Utah Jazz LA Clippers | Avtor: Profimedia Profimedia

V olimpijskem Salt Lake Cityju so košarkarji Utah Jazz dobili (117:111) še drugi zaporedni obračun polfinala zahodne konference proti Los Angeles Clippers, v prvem krogu končnice krvnikom Dallasa Luke Dončića.

Izkazal se je novi najboljši obrambni igralec lige Francoz Rudy Gobert, ki je imel izjemen večer z 20 skoki, kar je njegov osebni rekord končnice. Prvi strelec jazzerjev je bil spet Donovan Mitchell s 37 točkami.

NBA, končnica (2. krog):

VZHOD:
Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 86:83
- Brooklyn vodi v zmagah z 2:1

ZAHOD:
Utah Jazz - Los Angeles Clippers 117:111
- Utah vodi v zmagah z 2:0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice