Šport > Košarka
44355 ogledov

To je zagotovo najbolj nor podatek o Dončiću, kar ste ga kdaj videli

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je v dveh statističnih kategorijah zelo podoben dvema košarkarskima zvezdnikoma. Na eno bo zelo ponosen, na drugo pa nekoliko manj...

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je po naporni NBA sezoni že vrnil v domovino, kjer se je priključil slovenski košarkarski reprezentanci v pripravah na kvalifikacije za Olimpijske igre, ki bodo potekale konec junija.

Luka je v tem času tudi že odigral eno prijateljsko tekmo, na kateri je naravnost navdušil vse zbrane gledalce z izjemno predstavo, ko je ob zmagi nad Hrvaško s 97:88 zbral 10 točk, 7 skokov in neverjetnih 17 asistenc (slednje se v Evropi beležijo na drugačen način kot v Ameriki, kjer bi mu jih priznali vsaj še enkrat toliko).

A tudi tekma s Hrvaško je razkrila vse bolj perečo težavo za mladega slovenskega zvezdnika... To so prosti meti. Luka je namreč zgrešil vse tri proste mete, ki jih je na tekmi izvajal, s čimer je le nadaljeval slab trend, ki ga spremlja še iz končnice lige NBA.

Ameriški statistiki so namreč izbrskali naravnost nor podatek, ki zadeva Dončićeve predstave iz letošnje končnice.

Luka je namreč naravnost blestel s povprečno 35,7 točkami, 7,9 skoki in 10,3 asistencami, predvsem pa je odlično metal iz igre (49 %), kjer gre še posebej pohvaliti njegov met za tri točke.

Stephen Curry | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka je namreč v letošnji končnici mete za tri točke zadeval z 41-odstotno uspešnostjo, kar je višji odstotek, kot ga ima tekom svoje kariere v končnicah Stephen Curry, ki velja za najboljšega strelca za tri vseh časov, a se vseeno lahko pohvali "le" z 40-odstotno uspešnostjo.

A prav tako kot je bil neverjeten prejšnji podatek, je še bolj šokanten drugi, da je Dončić letos tekom končnice proste mete izvajal z manj kot 53-odstotno uspešnostjo. Za primerjavo, to je le dva in pol odstotka bolje od Shaquilla O'Neala, ki je vedno veljal za enega najslabših izvajalcev prostih metov.

Shaquille O'Neal | Avtor: Profimedia Profimedia

Po tem norem podatku torej lahko sklepamo, da Luka meče za tri točke bolje od Stepha Curryja, medtem ko je pri prostih metih na nivoju Shaquilla O'Neala. Morda pa ne bi škodilo, če bi naslednjič pri prostih metih stopil še kakšen korak nazaj...

Komentarjev 2
  • jakec1575 14:09 20.junij 2021.

    Luka ima odlicen talent, stil, tehniko, nepredvidljivost, sam ta atleticizem in mascobma guba... baje ima kiharja, ampak fant mora imeti prehransko disviplino, da bo tudi rehabilitacija po posamicni tekmu hitrejsa.

  • Brenda_Elkins 11:14 20.junij 2021.

    Zaslužujem od 130 do 180 dolarjev na uro, tej službi sem se pridružil pred tremi meseci in v prvem mesecu sem prejel 27853 dolarjev od te službe in veste, sledite tej spletni strani ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice