Šport > Košarka
1365 ogledov

Giannis preživel epsko provociranje newyorške množice

Giannis Antetokounmpo PJ Tucker Bucks Profimedia
Grški zvezdnik je bil na srečanju v Brooklynu pod velikim pritiskom.

V noči na nedeljo je bila odigrana sedma tekma serije med Brooklyn Nets in Milwaukee Bucks. Slednji so zmagali po podaljšku (111:115) in se uvrstili v konferenčni finale Vzhoda.

Giannis Antetokuonmpo James Harden Kevin Durant NBA Šport Drama in pol: v zadnji sekundi gledali posnetek!

Za poražence je Kevin Durant dosegel 48 točk, devet skokov in šest podaj, odličen statističen večer pa je imel tudi njegov tekmec Giannis Antetokounmpo. Grški reprezentant je zbral 40 točk, 13 skokov in pet asistenc.

Antetokounmpo je slab izvajalec prostih metov. Ker pogosto prodira pod koš, veliko časa preživi na liniji za proste mete. Kot drugi košarkarji ima svojo rutino, ki pa je postala priložnost za domače navijače, da gostujočega zvezdnika spravijo iz tira.

Potem, ko sodnik poda žogo igralcu, ima ta za izvedbo prostega meta na voljo deset sekund. Antetokounmpovo izvajanje je malce daljše, poleg tega pa pred sprejemom žoge iz rok sodnika še vizualizira svoj met.

Dolgotrajnost njegovega izvajanja je postala predmet debat na prvih tekmah serije, na enem od obračunov so mu sodniki zaradi odlašanja (zapiskali so po trinajstih sekundah) odvzeli pravico do poskusa.

Luka Dončić Iz ene skrajnosti... Šport To je zagotovo najbolj nor podatek o Dončiću, kar ste ga kdaj videli

Na odločilni sedmi tekmi so gledalci v Barclays Centru - zbralo se jih je več kot 16.000, ob vsakem Antetokounmpovem prostem metu glasno šteli. Skoraj vedno so šteli vsaj do dvanajst, a so sodniki to tolerirali.

Zato pa je skandiranje občinstva iz ritma vrglo naturaliziranega Grka. Prve tri proste mete je namreč zgrešil, dvakrat se žoga celo ni dotaknila obroča. Nato pa se je zbral in zdelo se je, da mu štetje navijačev celo pomaga pri njegovi rutini.

V nadaljevanju srečanja je imel na voljo še enajst prostih metov, zadel pa jih je kar osem, kar je zanj odličen odstotek (73%).

Vsekakor pa mu je bilo na začetku tekme zelo težko. A pokazal je obilico mentalne trdnosti in bil ključen za uspeh Milwaukeeja.

Komentarjev 1
  • jakec1575 14:14 20.junij 2021.

    Skoda ker gledalci niso steli dejanskih sekund

Sorodne novice