Šport > Košarka
8389 ogledov

"Insiderja" že razkrila ime novega Dončićevega trenerja, prihaja NBA legenda

Jason Kidd Profimedia
Po poročanju dveh najbolje obveščenih NBA insiderjev naj bi bilo že odločeno, kdo bo tekom naslednjih sezon vodil Dallas Mavericks našega Luke Dončića.

Ena izmed najbolj udarnih športnih tem zadnjih dni je zagotovo, kdo bo postal novi glavni trener NBA ekipe Dallas Mavericks, kateri na igrišču poveljuje eden največjih talentov v zgodovini košarke, Slovenec Luka Dončić.

Klub je namreč v zadnjih dneh doživel precejšen pretres, potem ko se je lastnik kluba Mark Cuban najprej zahvalil dolgoletnemu generalnemu menedžerju Donnieju Nelsonu, takoj zatem pa je z mesta glavnega trenerja odstopil še legendarni Rick Carlisle, ki je klub vodil kar 13 let, tekom katerih je v Dallas prinesel tudi prvi zgodovinski naslov prvaka.

luka dončić rick carlisle | Avtor: Profimedia Profimedia

Ljubitelji košarke so tako nestrpno pričakovali novice, kateri dvojec bo prevzel izpraznjeni mesti v vodstvu franšize. Po poročanju dveh izjemno dobro obveščenih ESPN-ovih novinarjev, Adriana Wojnarowskega in Tima MacMahona, pa naj bi bili imeni novega trenerja in generalnega menedežerja že znani.

Cuban je sicer po odhodu svojih dveh bližnjih sodelovcev naznanil, da ne namerava iskati novega glavnega trenerja, dokler najprej ne imenuje novega generalnega menedžerja, s katerim se bo nato skupaj odločil, kdo bo najprimernejši, da prevzame ekipo, ki ji na igrišču poveljuje dvokratni zaporedni član prve peterke lige. Kot kaže pa je Cuban kar naenkrat našel oba kandidata za obe izpraznjeni mesti.

MacMahon namreč poroča, da so Mavericki že kontaktirali dolgoletnega upravnika podjetja Nike, Nico Harrisona, za katerega si želijo, da bi prevzel mesto generalnega menedžerja.

Harrison, kateri naj bi bil na radarju tudi številnih drugih ekip, naj bi si ustvaril odličen odnos z veliko količino NBA zvezdnikov, med drugim naj bi se odlično razumel tudi z Luko Dončićem, zaradi česar naj bi bil idealen kandidat za ponujeno delovno mesto.

MacMahonove trditve je potrdil tudi drugi sloviti insider Wojnarowski, ki je še dodal, da naj bi bil poleg Harrisona zelo blizu pogodbe z Dallasom tudi legendarni košarkar Jason Kidd, ki bi prevzel mesto glavnega trenerja.

Po poročanju Wojnarowskega naj bi se Kidd, ki trenutno opravlja vlogo pomočnika pri Los Angeles Lakers, že lotil zbiranja svojega strokovnega vodstva, s katerim bo v naslednjih dneh tudi uradno prevzel ekipo Dallas Mavericks.

Nekdanjega 10-kratnega udeleženca tekme vseh zvezd in 5-kratnega člana prve peterke lige je kot izbiro za novega trenerja sicer podprl tudi Carlisle: "Upam, da bo Jason Kidd postal novi trener Dallasa, ker si z Luko delita številne lastnosti kot igralca."

Nekdanji izjemni organizator igre je sicer prava legenda Dallasa, saj je za klub v dveh obdobjih igral skupaj kar šest let ter bil eden ključnih členov pri osvajanju edine lovorike v zgodovini kluba.

Za seboj ima tudi že kar nekaj trenerskih izkušenj, a se zaenkrat v omenjeni vlogi tekom vodenja ekip Brooklyn Nets in Milwaukee Bucks še ni pretirano izkazal. Zadnji dve sezoni je tako opravljal vlogo pomočnika pri Los Angeles Lakers.

Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob imenovanju Kidda za novega glavnega trenerja Maverickov pa bo kot kaže izvisel dosedanji pomočnik v ekipi Jamahl Mosley, katerega so mnogi videli kot naravnega naslednika Carlisla, obenem pa ni bila nobena skrivnost, da je imel Mosley odličen odnos s prvim zvezdnikom Luko Dončićem, ki bi ga po poročilih ameriških novinarjev zagotovo podprl v boju za mesto glavnega trenerja.

A Mosley zaenkrat še ne bo dočakal svoje priložnosti, le upamo pa lahko, da se bo Luka tako dobro ujel z drugo Dallasovo legendo, kot se je pred tem z Dirkom Nowitzkim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice