Šport > Košarka
50647 ogledov

Carlisle o Dončiću: "Vesel sem, da te bom videl samo dvakrat na leto"

carlisle dončić Profimedia
Priznani košarkarski strokovnjak je ob slovesu od Dallas Mavericks nekaj besed namenil tudi svojemu nekdanjemu varovancu Luki Dončiću.

Rick Carlisle je bil v četrtek znova v središču pozornosti ameriških športnih medijev. V prvi vrsti zato, ker si je samo teden dni po prekinitvi sodelovanja z Dallas Mavericks še našel novega delodajalca. Enainšestdesetletnik bo prevzel Indiano, katero je že vodil od leta 2003 do 2007. S Pacersi je sklenil štiriletno pogodbo v vrednosti 24 milijonov evrov.

rick carlisle Vrnitev Šport Carlisle ima novo službo

Luka Dončić Rick Carlisle Dallas Mavs | Avtor: Profimedia Profimedia
V zvezi z njegovi naslednikom v Dallasu je Carlisle izrazil podporo nekdanjemu zvezdniku ekipe Jasonu Kiddu, nato pa je z izbranimi besedami spregovoril še o Luki Dončiću, s katerim sta v treh sezonah spisala zelo zanimivo poglavje v zgodovini teksaške ekipe.

"Poslal sem mu sporočilo in se mu zahvalil za tri čudovita leta. Veliko sem se naučil od njega. Povedal sem mu tudi to, da sem vesel, ker ga bom odslej videl samo dvakrat na leto. To mislim na najlepši možen način. Mislim, da je najboljši mladi košarkar na svetu. Zadnja tri leta bodo njegova odskočna deska v naslednjih deset. Pričakujem, da bo postal NBA prvak. Pričakujem, da bo večkratni MVP. Neizmerno ga spoštujem zaradi njegovih sposobnosti in razumevanja igre. Resnično je košarkar, ki se rodi enkrat v generaciji," je povedal Carlisle.

Komentarjev 1
  • silvester1 05:53 28.junij 2021.

    Kakor je Carlisle vodil Dallas je bolje da se ne vidita nikoli več