Šport > Košarka
36582 ogledov

Luka bo navdušen! Dallas naj bi okrepil velik Dončićev prijatelj

J. J. Barea in Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Ali se v Dallas vračata še dva stara znanca?

NBA ekipo Dallas Mavericks so pretresle številne kadrovske rošade. Donnieja Nelsona, dolgoletnega generalnega menedžerja, je tako zamenjal Nico Harrison, ki je pred tem deloval pri proizvajalcu športne opreme Nike.

Poleg novega generalnega menedžerja pa je slovenski košarkarski čudežni deček in prvi zvezdnik Dallasa Luka Dončić dobil tudi novega glavnega trenerja. V prihodnje bo namreč Mavericke po odhodu Ricka Carlisla vodil nekdanji košarkar in tudi igralec Dallasa Jason Kidd. 

Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

Oseminštiridesetletni Kidd je v zadnjih dveh sezonah deloval kot pomočnik trenerja pri Los Angeles Lakers, pred tem pa je bil glavni trener pri Brooklyn Nets (2013-14) in Milwaukee Bucks (2014-18), pri čemer je imel razmerje zmag in porazov v rednem delu 183-190. trikrat je ekipo popeljal v končnico.

Član hiše slavnih je v 19 let dolgi igralski karieri dvakrat igral za Dallas. Ta ga je leta 1994 na naboru izbral kot drugega, po dobrih dveh sezonah pa ga je poslal k Phoenix Suns. Leta 2008 se je vrnil v Teksas in bil prvi organizator igre v sezoni 2011, ko je ekipa osvojila naslov prvaka.

V klub pa naj bi se po poročanju ameriških medijev vrnila še dva košarkarja iz Dallasove zlate generacije, saj naj bi si Kidd v svojem strokovnem štabu želel Jasona Terryja in J. J. Bareo.

 

Mike Fisher, ki piše za spletno stran Dallas Basketball, je poročal, da je Kidd že obiskal svoja nekdanja soigralca in jima ponudil pozicijo pomočnika v njihovem nekdanjem klubu.

Oba nekdanja košarkarja sicer veljata za pravi legendi Maverickov, saj je Terry v dresu Dallasa preživel osem sezon, Barea pa kar enajst, oba pa sta bila ena izmed ključnih členov v Dallasovi šampionski sezoni.

Terry ima celo že nekaj izkušenj s ponujeno vlogo, saj je zadnjo sezono opravljal vlogo pomočnika trenerja na Univerzi Arizona pri tamkajšnji Wildcats, medtem ko Barea podobnih izkušenj še nima, a ima zato eno drugo veliko prednost...

Prav Portoričan je bil prvi Maverick, ki se je spoprijateljil z Dončićem po njegovem prihodu v Dallas. Tekom zadnjih dveh let Bareine kariere sta Luka in J. J. tako spletla veliko prijateljstvo in prav odličen odnos s prvim zvezdnikom ekipe naj bi bila najmočnejša referenca Baree pri iskanju nove službe pri Dallasu.

Nekateri ameriški mediji, kot je The Athletic NBA, so šli celo tako daleč, da so poročali, da je Barein prihod na mesto pomočnika trenerja že dogovorjen, medtem ko so drugi, kot je sloviti ESPN-ov Tim MacMahon, ki je tudi prvi poročal, da Kidd prevzema Dallas, zaenkrat zgolj sporočili, da sta se novi trener in njegov nekdanji soigralec dobila na sestanku, na katerem sta spregovorila o možnosti, da se Barea vrne v Dallas.

Zaenkrat ni še torej nič uradno, jasno pa je, da bi vrnitev Baree v Dallas zagotovo izjemno razveselila Dončića, obenem pa nekoliko utišala vse glasnejše govorice o njegovem nezadovoljstvu z organizacijo.

Luka Dončić Jackpot Šport Kidd pisan na kožo Dončiću
Komentarjev 1
  • Sean_Pal 15:54 27.junij 2021.

    Z enostavnim domačim spletnim delom v prostem času zaslužim več kot 15.000 EUR. Sem redni študent in samo s tem, ko sem dve uri opravljal to službo, sem prejšnji mesec s tem delom zaslužil 17.528 EUR. ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice