Šport > Košarka
889 ogledov

Kidd pisan na kožo Dončiću

Luka Dončić Profimedia
V Dallasu se nadejajo plodnega sodelovanja med Lukom Dončićem in novim trenerjem Jasonom Kiddom.

Imenovanje novega trenerja Jasona Kidda, ki je po 13 letih v Dallasu nasledil Ricka Carlisla, je pisano na kožo prvem zvezdniku ekipe Luki Dončiću, meni lastnik moštva Mark Cuban

Luka Dončić Kakšna objava! Šport Dončić s svojo ljubeznijo do Slovenije znova navdušil svet

Na to je še pred podpisom pogodbe z Indiano, kjer bo predvidoma ostal naslednja štiri leta, opozoril tudi Carlisle, ki je podporo Kiddu izrekel prav v navezavi s karakteristikami slovenskega čudežnega dečka.

"Upam, da bo Jason Kidd postal novi trener Dallasa Mavericks, saj imata z Lukom veliko skupnega," je dejal Carlisle.

Očitno so bili v Dallasu podobnega mnenja, saj se je njegova želja uresničila.

Mark Cuban Konec ugibanj Šport "Insiderja" že razkrila ime novega Dončićevega trenerja, prihaja NBA legenda giannis antetokounmpo NBA Šport Silovit odgovor Milwaukeeja na drugi tekmi z Atlanto

"Zelo se veselim," je začetek nove ere v pogovoru za TMZ pospremil Cuban. "Jason Kidd je odlična izbira za nas. Super za Luko, za organizacijo. Komaj čakam."

Kidd bo a svojimi izkušnjami Dončiću pomagal dozoreti v vseh prvinah igre, pripomogel k (še) boljšim odločitvam na parketu in povečal njegov doprinos v vlogi organizatorja igre. Sinergija z 22-letnim Slovencem bo po mnenju strokovnjakov ključna za njegovo prihodnost v Dallasu.

"Talenta imamo na pretek," pravi šef Mavsov. "Mislim, da bomo samo še napredovali. Luka bo vedno boljši. Jason bo pomagal izboljšati tako Luko kot ekipo," je dodal Cuban.

carlisle dončić Za slovo Šport Carlisle o Dončiću: "Vesel sem, da te bom videl samo dvakrat na leto"

Kidd je eden najboljših organizatorjev igre v zgodovini lige NBA. Tako kot Dončić je bil tudi 48-letnik znan po doseganju velikega številka trojnih dvojčkov. V karieri jih je zbral kar 107, kar ga uvršča na četrto mesto večne lestvice.

Slovenec jih je v samo treh sezonah dosegel že 36 (11. vseh časov).

Prvak z Mavsi iz leta 2011 je desetkratni All-Star, petkratni član prve peterke, štirikratni član prve obrambne peterke in petkratni najboljši podajalec lige. Leta 2018 je bil sprejet v košarkarski hram slavnih.

jason kidd | Avtor: Epa Epa

rick carlisle Vrnitev Šport Carlisle ima novo službo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.