Šport > Košarka
372 ogledov

Silovit odgovor Milwaukeeja na drugi tekmi z Atlanto

giannis antetokounmpo Epa
Milwaukee Bucks so z dominantno predstavo izenačili serijo z Atlanto Hawks v finalu vzhodne konference.

Košarkarji iz Milwaukeeja so na drugi finalni tekmi vzhodne konference v severnoameriški ligi NBA zanesljivo premagali tekmece iz Atlante s 125:91 in izid v zmagah poravnali na 1:1. Tretja tekma bo v noči na ponedeljek v Atlanti.

V Fiserv Forumu v Milwaukeeju so gostitelji pred 16.400 gledalci prevladovali od prve do zadnje minute. Najbolj v drugi četrtini, ko so naredili delni izid 20:0 in jo dobili kar s 43:17. Na polčasu so že vodili s 77:45 in tako razrešili vse dvome o zmagi.

V domači vrsti sta prevladovala Giannis Antetokounmpo s 25 in Jrue Holiday z 22 točkami, v razglašeni zasedbi iz Atlante pa je bil najbolj učinkovit Trae Young, ki je dosegel 15 točk ob metu iz igre 6-16.

 | Avtor: Epa Epa

"Od prve do zadnje minute smo bili zelo osredotočeni ter s kolektivno predstavo povsem zasenčili tekmece," je po zmagi dejal 211 cm visoki "čudežni Grk" v dresu Milwaukeeja.

Domača zasedba je po bolečem porazu na prvi tekmi s 113:116 strnila svoje vrste in pokazala izjemno učinkovito predstavo v obeh smereh igre. Predvsem je onemogočila na prvi tekmi neustavljivega Younga, ki jim pred dnevi nasul 48 točk in prispeval 11 podaj.

Na današnji tekmi je prvi zvezdnik zasedbe iz olimpijskega mesta ob izjemno slabem metu iz igre izgubil tudi devet žog, po tekmi pa se je posul s pepelom. "V celoti prevzemam odgovornost za našo slabo predstavo in današnji poraz v Milwaukeeju," je po zaušnici v Milwaukeeju dejal 185 cm visoki branilec Atlante.

Na drugi strani so bili domači košarkarji po uvodnem porazu izjemno motivirani, s kolektivno predstavo pa so si že v prvem polčasu priigrali neulovljivo prednost. Oba stratega - Mike Budenholzer pri Milwaukeeju in Nate McMillan pri Atlanti - sta zavoljo tega spočila svoje najboljše igralce in večjo minutažo namenila svojim manj obremenjenim igralcem v končnici.

Izidi:
- finale, vzhodna konferenca:
Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks  125:91
- izid v zmagah je 1:1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.