Šport > Košarka
3773 ogledov

"Vse to sem dosegel že pri 22-ih, sem brez besed"

Slovenija Litva košarka reprezentanca Epa
"Ponosen sem, da treniram to skupino fantov," pravi selektor.

Slovenci slavijo uvrstitev na olimpijske igre, kjer se bodo v konkurenci še enajstih držav potegovali za tri olimpijska odličja. Na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu so igrali suvereno, enkrat zmagali za rekordnih 50 točk, v finalu pa so za 11 premagali tudi Litvo in razočarali skoraj polno dvorano domačih navijačev. Litva je po samostojnosti nastopila že na igrah v Barceloni 1992, nato pa je bila udeleženka vseh iger vključno z Riom 2016. Košarkarska nacija je zdaj tako prvič ostala brez nastopa na OI.

"Ponosen sem, da sem trener te skupini fantov, ki je še enkrat več pokazala, kako se je treba boriti za državni grb. Pred polno dvorano litovskih navijačev so fantje prikazali izjemno ekipno predstavo in se zasluženo uvrstili na olimpijske igre. Igrali so srčno, borbeno, izpolnili so vse naloge, ki smo si jih zastavili, predvsem pa se je vsak posameznik podredil cilju ekipe. To je tudi zame osebno, tako kot za celotno slovensko državo, šport in košarko veličasten dogodek, saj bomo nastopili na največjem športnem dogodku na svetu," je dejal selektor Aleksandar Sekulić, ki je vajeti prevzel po slabem začetku kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ko je klop Slovenije zapustil Rado Trifunović. Slednjemu sicer ni šlo na roko, da je moral igrati brez obeh NBA igralcev, Luke Dončića in Vlatka Čančarja, prav tako so manjkali košarkarji evroligaških klubov.

Slovenija Litva košarka reprezentanca Sekulić | Avtor: Epa Epa

Dončić je na turnirju sicer popolnoma upravičil svoj zvezdniški status, v finalu je zbral 31 točk, 11 skokov in 13 asistenc in bil izbran za najkoristnejšega košarkarja turnirja.

"Vsak otrok v Sloveniji sanja, da bi igral v ligi NBA, da bi zastopal svojo državo na olimpijskih igrah ali da bi vsaj enkrat oblekel dres z državnim grbom. Meni je vse to uspelo že pri dvaindvajsetih letih in res sem brez besed. Vsi smo si želeli olimpijskih iger, zato smo dali vse od sebe. Vzdušje v reprezentanci je izjemno. Ne samo na parketu, tudi izven njega dihamo kot eden in vse to se je pokazalo na igrišču. Naziv MVP mi nič ne pomeni, ključno je, da smo se uvrstili v Tokio in da lahko tam začnemo novo poglavje," je dejal prvi mož reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice