Šport > Košarka
6764 ogledov

Turki reagirali na govorice o Kokoškovu in Dončiću

Igor Kokoškov Epa Igor Kokoškov.
Nekdanji slovenski selektor se bo najbrž kmalu vrnil v ligo NBA.

V preteklih dneh so močan zagon dobile govorice o ponovni vzpostavitvi sodelovanja med Luko Dončićem in Igorjem Kokoškovim. Srbski strokovnjak, ki je Slovenijo popeljal do zmage na EuroBasketu 2017, je namreč blizu mestu pomočnika Jasona Kidda, potem ko je slednji pred kratkim zasedel vrh strokovnega štaba pri Dallas Mavericks.

Luka Dončić Prvič o Dončiću Šport Nov trener izpostavil Dončićevo edino slabost in kako jo namerava popraviti

Kokoškov je bil v nedavnih kvalifikacijah za olimpijske igre kot selektor oslabljene Srbije neuspešen, a formalno še vedno vodi "orle". Poleg tega je aktualni trener turškega velikana Fenerbahçeja. In moštvo iz Carigrada je ob številnih medijskih objavah o selitvi njihovega trenerja podalo uradno izjavo.

"Dallas Mavericks so stopili v stik z nami glede statusa Igorja Kokoškova (...). Naša edina prioriteta v tem procesu je zaščita klubskih interesov. Vsi naši koraki bodo storjeni v tej luči. Klub analizira situacijo in potrebna pojasnila bodo podana v čim krajšem možnem času," je na družbenem omrežju zapisal član uprave Fenerja Sertaç Komsuoğlu.

Kokoškov je v preteklosti v NBA deloval kot pomočnik trenerja pri Utah Jazz, nato dobil mesto glavnega trenerja pri letošnjih finalistih Phoenix Suns, nato pa bil še v strokovnem kadru Sacramento Kings. Poleg slovenske in srbske izbrane vrste je Kokoškov kot selektor v preteklosti vodil tudi košarkarje Gruzije.

Komentarjev 1
  • marsal22 13:06 20.julij 2021.

    Denar odpira vsa vrata !

Sorodne novice