Šport > Košarka
952 ogledov

Je ta akcija odločila NBA sezono?

Giannis Antetokounmpo Bucks Epa
V noči na nedeljo je bila na sporedu ključna tekma v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.

Milwaukee Bucks so z zmago v gosteh (119:123) v finalni seriji proti Phoenix Suns povedli s 3:2. Prišli so do pomembne zmage na tujem in bodo imeli v noči na sredo na svojem parketu priložnost priti do prvega naslova po petdesetih letih.

V Arizoni so gledalci videli srečanje preobratov. Po prvi četrtini so domačini vodili za 16 točk, pred zadnjo pa gostje za deset. Obračun se je kljub temu razpletel šele v napeti končnici.

Milwaukee Bucks Phoenix Suns NBA/Video Šport Tekma preobratov z dramatičnim zaključkom

Pol minute pred koncem so imela Sonca ob točki zaostanka na voljo celoten napad. Domači zvezdnik Devin Booker se je podal pod koš, tam pa ga je odlični Jrue Holiday lepo počakal, mu ukradel žogo in jo nato v napadu vrgel za strašen "alley-oop" Giannisa Antetokuonmpa.

Grk je silovito zabil, čeprav je Chris Paul storil prekršek nad njim. Antetokounmpo je dobil še dodaten prosti met, ga zgrešil, a nato pobral odbitek. Žogo je odbil do Khrisa Middletona, ta je zadel enega od dveh sledečih prostih metov in odločil obračun.

Milwaukee je po zaostanku z 2:0 dobil še tretjo zaporedno tekmo v velikem finalu. Z 2:0 so Bucks izgubljali že v seriji drugega kroga proti Brooklyn Nets, a nato tehtnico nagnili v svojo korist. S preobratom so se veselili tudi v seriji finala Vzhoda proti Atlanta Hawks.

Luka Dončić Mavs Clippers Razkrite kvote Šport Neverjetno, kam so Američani postavili Luko v boju za MVP-ja prihodnje sezone

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice