Šport > Košarka
229 ogledov

Finalna serija se močno zapleta

Milwaukee Bucks : Phoenix Suns Profimedia
Milwaukee je uspel izenačiti finalno serijo.

Košarkarji Milwaukee Bucks so dobili drugo zaporedno tekmo velikega finala severnoameriške lige NBA proti Phoenix Suns ter izid v seriji na štiri zmage izenačili na 2:2. Tokrat so domači košarkarji Milwaukeeja zmagali s 109:103.

Pri domačih, ki niso blesteli pri metu za tri točke, zadeli so samo sedem od 29 poskusov, se je izkazal Khris Middleton s 40 točkami. Prvi zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo je dodal 26 točk, 14 skokov in osem podaj. "Res smo si močno želeli današnje zmage in ekipa je to pokazala," je po koncu dejal Antetokounmpo.

Milwaukee Bucks : Phoenix Suns | Avtor: Profimedia Profimedia

Na drugi strani se je pri Phoenixu Devin Booker ustavil pri 42 točkah. Chris Paul ni imel svojega večera, tekmo je končal z desetimi točkami (met 5:13) in petimi izgubljenimi žogami.

"Težko je znova izgubiti, ampak moramo se pobrati. Zato smo se celo sezono borili za prednost domačega igrišča," pa je Paul izpostavil dejstvo, da bodo ob morebitni odločilni sedmi tekmi Suns igrali doma. Obe moštvi sta dobili obe domači tekmi velikega finala.

Milwaukee Bucks : Phoenix Suns | Avtor: Profimedia Profimedia

Phoenix je pred zadnjo četrtino vodil z 82:76, a je kmalu po začetku zadnjega dela igre Booker naredil peto osebno napako, zaradi česar je potem pet minut presedel na klopi.

Bucks so do prvega vodstva v zadnjem delu igre (97:95) prišli nekaj več kot tri minute pred koncem, da je zmaga ostala doma pa je poskrbel Middleton, ki je v zadnjih minutah tekme dosegel deset točk.

Milwaukee Bucks : Phoenix Suns | Avtor: Profimedia Profimedia

"Vemo, da bo metal pomembne mete, vemo, da bo zadel pomembne mete, in danes je bil neverjeten," je Antetokounmpo pohvalil Middletona.

Finalna serija se seli nazaj v Phoenix, kjer bo peta tekma v noči na nedeljo po slovenskem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice