Šport > Košarka
170 ogledov

Rekordna predstava Antetokounmpa ni bila dovolj

Giannis Antetokounmpo Profimedia
Košarkarji Phoenixa na polovici poti.

Phoenixa je tudi na drugi tekmi finala lige NBA premagal tekmece iz Milwaukeeja. Suns so slavili s 118:108 in vodstvo v zmagah povišali na 2:0.  Košarkarji iz Arizone so se s kolektivno predstavo tako še bolj približali svojemu prvemu naslovu v ligi NBA. Tretja tekma bo v noči na ponedeljek v Milwaukeeju, ekipi igrata na štiri zmage.

V domači zasedbi je bil tokrat strelsko najbolj učinkovit Devin Booker z 31 točkami, izdatno pomoč pa je imel v izkušenemu Chrisu Paulu, ki je 23 točkam dodal še osem asistenc, medtem ko je Mikal Bridges dosegel svoj rekorden izkupiček v končnici, tekmo pa zaključil s 27 točkami in sedmimi skoki.

V gostujoči zasedbi, ki je v ligi NBA edinkrat slavila davnega 1971, je blestel prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo, ki je odigral drugo tekmo po poškodbi kolena. Grk je v 40 minutah dosegel 42 točk, od tega 20 v tretji četrtini, kar je najboljši strelski izkupiček v finalnih tekmah v zadnjih 25 letih, poleg tega pa je pobral še 12 žog pod obema obročema. Drugi njegovi igralci so bili dokaj nerazpoloženi, še najbolj se mu je približal Jrue Holiday s 17. točkami.

"V naših glavah je izid še vedno 0:0 in s to miselnostjo bomo začeli vse finalne tekme," je po drugi zmagi odločno dejal Booker.

"Na naslednjih tekmah moramo pokazati še bolj agresivno predstavo in se držati naših dogovorov iz slačilnice ter uživati v igri. Vsak poraz je boleč. Nismo v dobrem položaju, a sem prepričan, da se bomo pobrali," je po drugem porazu v finalni seriji dodal Antetokounmpo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.