Šport > Košarka
403 ogledov

Chris Paul je soigralcu ukradel zgodovinski dosežek

chris paul deandre ayton Profimedia
Zvezdnik košarkarske ekipe Phoenix Suns je soigralca oropal enega od vrhuncev kariere.

Phoenix Suns so na prvi tekmi finalne serije v ligi NBA premagali Milwaukee Bucks (118:105). Prvo ime moštva iz Arizone je bila Chris Paul, ki je 32 točkam (63-odstoten met iz igre) dodal štiri skoke in devet podaj.

deandre ayton NBA Šport Sonca na prvi tekmi finala zaslepila Milwaukee

Paula sta na parketu dopolnila soigralca Devin Booker (27 točk) in Deandre Ayton (22 točk). Slednji je k zmagi Phoenixa prispeval še 19 skokov, v zadnjih sekundah pa mu je zgodovinski dosežek (20/20) nenamerno odrekel Paul.

Ayton je bil namreč samo en skok oddaljen od tega, da postane prvi košarkar po skoraj dveh desetletjih, ki bi v finalu lige NBA na eni tekmi dosegel vsaj 20 točk in 20 skokov. To je nazadnje uspelo Shaquillu O'Nealu v finalni seriji med Los Angeles Lakers in Detroit Pistons leta 2004.

Prvemu izboru drafta 2018, na katerem je bil kot tretji izbran Luka Dončić, se je po zgrešenem poskusu Milwaukeeja manj kot deset sekund pred koncem nasmihala 20. odbita žoga, a mu je skok izpred nosa izmaknil najboljši strelec tekme.

Požrtvovalni Paul je s tem ujezil Bookerja (poglejte reakcijo), že v naslednjem hipu pa tudi sam spoznal, da je pravkar storil veliko neumnost. V upanju, da bi popravil napako, se je obrnil na zapisnikarsko mizo in tam apeliral, naj skok pripišejo Aytonu, vendar se to ni zgodilo, zato mu ni preostalo drugega, kot da se soigralcu opraviči.

Ayton nad razpletom tekme ni bil pretirano razočaran, saj so sonca naredila prvi korak k osvojitvi krstnega naslova v zgodovini franšize.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.