Šport > Košarka
131 ogledov

Sonca na prvi tekmi finala zaslepila Milwaukee

deandre ayton Profimedia
Ekipa Phoenix Suns je zmagala na prvi tekmi finala lige NBA z Milwaukee Bucks.

Košarkarji moštva Phoenix Suns so dobili prvo tekmo finala letošnje lige NBA. V domači dvorani so s 118:105 premagali Milwaukee Bucks. Izstopal je Chris Paul, ki je za zmagovalce dosegel 32 točk, devet podaj in štiri skoke, za Milwaukee je 29 točk dosegel Khris Middleton.

Tekmo je Phoenix odločil v tretji četrtini, ko je ušel na 20 točk. Paul pa ni bil sam, ki je izstopal v domači ekipi. Deandre Ayton je dosegel dvojnega dvojčka, potem ko je 22 točkam dodal neverjetnih 19 skokov. Kar 27 točk in 6 skokov je v statistiko vpisal Devin Booker.

 | Avtor: Epa Epa
Phoenix je pred letošnjo sezono nazadnje v končnici igral leta 2010, dve leti nazaj je zasedel zadnje mesto v vzhodni konferenci z razmerjem zmag in porazov 63-19, letos pa napada prvi naslov kluba. Igralci se zavedajo, da ena zmaga nič ne pomeni.

"Vso sezono smo delali za take trenutke. Še naprej moramo dobro igrati. To je samo ena tekma. Ostati moramo osredotočeni," je po koncu povedal 36-letni Paul, ki prvič igra v finalu lige NBA.

Pri Milwaukeeju se je po poškodbi in dveh tekmah odsotnosti na parket vrnil Giannis Antetokounmpo, ki je dal 20 košev, pod obročema pa pobral 17 žog.

Trener Bucks Mike Budenholzer je po koncu dejal, da bodo morali izboljšati svojo igro: "Še najprej se moramo izboljševati. Pogledali bomo posnetek tekme in poiskali način, kako uničiti njihov ritem."

 | Avtor: Epa Epa

Phoenix bo drugo tekmo finala gostil v petek. Gostitelji upajo na drugo zaporedno zmago, ki bi jih že močno približala prvemu naslovu v ligi v zgodovini kluba. A tudi slavja Milwaukeeja se ne spomni praktično nihče več, saj je od edinega naslova minilo že 50 let. Obe ekipi pa sta v finalu tretjič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice