Šport > Košarka
255 ogledov

Konec sanj za Younga in soigralce

Trae Young Profimedia
Znan tudi drugi udeleženec velikega finala lige NBA.

Milwaukee Bucks so se uvrstili v finale severnoameriške košarkarske lige NBA. Na šesti finalni tekmi vzhodne konference so v gosteh premagali Atlanto Hawks s 118:107 in serijo dobili v zmagah s 4:2. Milwaukee se bo v velikem finalu pomeril s Phoenixom, prvakom zahodne konference. Prva tekma bo v noči na sredo v Phoenixu. Zasedba iz ameriške zvezne države Wisconsin je doslej v ligi NBA zmagala leta 1971.

Na tokratni šesti finalni tekmi vzhodne konference v State Farm Areni v Atlanti sta bila v odsotnosti poškodovanega Grka in prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa junaka dvoboja Khris Middleton in Jrue Holiday. Prvi je tekmecem v olimpijskem mestu nasul 32 točk in zbral sedem podaj, drugi pa je dosegel 27 točk ter po devet asistenc in skokov.

"Že v svojih mladih letih sem sanjal o preboju v veliki finale lige NBA. To je neverjetno," je bil po končni zmagi v konferenčnem finalu vzhičen 31-letni Holiday, ki je po sedmih letih igranja pri New Orleansu lani prestopil v Milwaukee in velja za enega najboljših obrambnih igralcev v ligi NBA.

Na šesti tekmi je 191 cm visoki branilec skupaj z Middletonom vlekel voz Milwaukeeja, ki je brez pomoči 26-letnega "čudežnega Grka" - ta si je koleno poškodoval na četrti tekmi - na zadnjih dveh tekmah tekmecu iz Atlante prizadejal usodni udarec in se prebil v veliki finale. "Moji varovanci so si zaslužili nastop v finalu. Celotno sezono so garali in se borili po svojih najboljših močeh, celoten njihov trud je bil poplačan," je po zmagi v Atlanti dejal strateg Milwaukeeja Mike Budenholzer in dodal: "V naslednjih dneh nas čaka nas še veliko dela."

Khris Middleton | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri Atlanti je bil najbolj učinkovit Cam Reddish z 21 točkami, Srb Bogdan Bogdanović je ob porazu prispeval eno točko manj. Prvi zvezdnik ekipe Trae Young, ki se je vrnl po poškodbi gležnja, je v svojo statistiko vpisal 14 točk in devet podaj.

V dobrih 35 minutah na igrišču ni bil najbolj razpoložen, njegov met je znašal 4-17, zgrešil je tudi vseh svojih šest metov za tri točke. "Na tako pomembnih tekmah nisem hotel pustiti soigralcev na cedilu. Spodletelo nam je, a se bomo vrnili," je dejal zvezdnik Atlante, ki je slovensko javnost nase prvič opozoril pred tremi leti na naboru lige NBA. Tedaj sta Atlanta in Dallas opravili kadrovsko zamenjavo, slovenski čudežni košarkarski deček in tretji izbor na naboru Luka Dončić je pristal v Teksasu, v nasprotno smer pa je odšel takratni peti izbor Young.

Milwaukeejev tekmec v velikem finalu iz Phoenixa doslej še ni zmagal v ligi NBA. V letih 1976 in 1993 je nastopil v velikem finalu, a je moral priznati premoč Bostonu oziroma Chicagu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice